Kansitaide Black Sin
Solitude éternelle
CD
[ Black Pandemie Production ]

( 8½ )
01. Intro
02. Lente descente
03. Dévastation
04. Derniers instants de vie
05. K.A.H.R II
06. Cendres
07. Vides existences
08. Solitude éternelle

Jos nimen perusteella pitäisi tyylilaji veikata, olisin laittanut rahani Black Sinin tapauksessa gootahtavalle herkistelymetallille. Kuinka väärässä sitä voikaan olla. Nyt jo kuopattu Black Sin vetää vielä viimeiset live-vetonsa vuoden 2018 aikana, kaikki muu virallinen toiminta on jo loppunut. Sääli, sillä kakkoslevy Solitude éternelle on yksi parhaita ranskalaisia black metal -levytyksiä.

Nihkeästi aloittaen voisi todeta, että Solitude éternelle tuo varsin vähän mitään uutta tunnelmallisen, kylmäsävyisen ja melankolisenkin black metalin pariin. Melodiapitoinen levy puikkelehtii läpi kolmen vartin kestonsa viiden minuutin keskimitan paikkeilla, vaikka paikoin purskahdetaan jopa kymmenen minuutin "paremmalle" puolelle. Yllättävää kyllä, ranskalaiskokoonpano on saanut pidettyä jopa pidemmät kappaleet kiinnostavina.

Solitude éternellessä on levynä jotain käsittämättömän maagista, jonka ansiosta se tuntuu kiinnostavalta, monisyiseltä ja kiehtovalta heti ensipyöräytyksestä lähtien. Siitä huolimatta, että levy tuntuu jollain tapaa kovin tutulta ja lukemattomia kertoja kuullulta.

Black Sinin reipastempoisen ja rauhallisemman synkistelyn välillä vaihteleva black metal -tyylittely sisältää jopa muutamia outouksia, joiden hyvyydestä en ole niinkään varma. Näitä on kuitenkin niin vähän, ettei niitä tohdi pitää pahoina tyylirikkoina muuten niin laadukkaassa julkaisussa.

Sillä sitä levy ennen kaikkea on: kauttaaltaan vahva, synkkätunnelmainen ja eheä kokonaisuus, joka on saanut seurakseen juuri sopivat soundit ja kirpeästi puraisevan rääkylaulun. Vaikka juuri yksittäiset biisit eivät menosta esille nouse, levyn yleinen tunnelma ja hyvällä tavalla tasalaatuinen sävellystyö tekevät kiekosta yhden vuoden parhaimmista black metal -levyistä.

On sääli, että Black Sinin ura päättyi lopulta vain reilun kymmenen vuoden mittaisen keston ja parin täyspitkän levytyksen jälkeen. Lupaavaa sen sijaan on, että sävellys-, kitara- ja lauluvastuussa oleva Berith on luvannut jatkavansa uraansa seuraavan bändiprojektin parissa. Toivotaan, että Black Sin saa siitä arvoisensa seuraajan.13.12.2017, Serpent
https://theblacksin.bandcamp.com/ https://www.facebook.com/blacksin88/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 1496
Palaa »