Kansitaide Sweet & Lynch
Unified
CD
[ Frontiers Records ]

( 7- )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Promised Land
02. Walk
03. Afterlife
04. Make Your Mark
05. Tried & True
06. Unified
07. Find Your Way
08. Heart Of Fire
09. Bridge Of Broken Lies
10. Better Man
11. Live To Die

Sweet & Lynch edustaa puhtaimmillaan sitä, mikä oli 1980-luvussa hyvää ja huonoa. Keskinkertainenkin bändi myi miljoona levyä, kunhan askelmerkit olivat kohdallaan. Kaksi keskinkertaista bändiä myi tuplasti saman määrän. Ja mikäli olet riittävän näppärä sormistasi, pääset kitarajumalien kastiin. Michael Sweet on vahvaäänisenä vokalistina genren parhaita; sama pätee tiluttajien pioneeriin, George Lynchiin. Herrojen aiemmat bändit, Styper ja Dokken, eivät olleet vastaavalla tasolla.

Unified on kaksikon toinen albumi. Esikoinen oli jossain määrin sliipatumpi ja koukuttavampi, mutta kyllä tässäkin riffejä riittää. Rytmiryhmäksi on valittu tuttuja luottomiehiä: James Lomenzo ja Brian Tichy. Levyn on tuottanut M. Sweet, joka haastattelussa kertoo Unifiedin olevan edeltäjäänsä raaempi ja tiukempi paketti.

Vasemmasta kaiuttimesta kuuluu nopeaa riffitykitystä. Hetken luulen bluetoothin hukanneen toisen kanavan. Whaaaa! Sweet kiljaisee kovaa ja korkealta. Nyt soi molemmissa korvissa. Promised Land on vanhan koulukunnan metallia, jossa thrash yhdistyy perinteisempään kitaraheviin. Todella vahva aloitus. Näitä muutama lisää ja käsissä olisi erinomainen albumi.

Seuraavaksi jotain ihan muuta. Walk on outo kappale kenen tahansa repertuaarissa, mutta parivaljakon menneisyyteen peilaten se on lähes progea. Alku on funkahtavaa ja nopeatempoista ilottelua, josta siirrytään tempoa vaihteen Queenille tunnusomaisiin tunnelmiin. Ääniä ja tyylejä on pantu useisiin kerroksiin. George Lynch soittaa välillä todella jatsahtavasti. Kuulostaa hölmöltä, mutta niin se maallikon korvaan soi.

Tried & True on vastaavasti bluesahtava tunnelmapala. Lynch pelaa maltillisen tyylikkäästi päästäen aisaparinsa etualalle. Kaksikon kemioita on ihmetelty, sillä Sweet on tunnetusti yläkerran leirissä, kun taas Lynch samasta porukasta loikannut paatunut maallikko ja ateisti. Vastakohdat täydentävät toisiaan tai jotain vastaavaa. Sweet & Lynch tekee musiikkia taidolla ja rakkaudella. Lopputulos on tasalaatuista, mutta etenkin albumin loppupuolella myös valitettavan tasapaksua. Edellinen levy oli parempi.

 

 13.12.2017, Munamankeli
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Only To Rise
Only To Rise
[ CD ]
http://www.sweetandlynch.com/ https://www.facebook.com/SweetLynch/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta MORE MUSIC:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 884
Palaa »