Kansitaide Parity Complex, The
The Parity Complex
CD
[ Dead End Exit Records ]

( 8½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. 73
02. Abandon Ship
03. Underdog
04. Save our Souls
05. Sleepwalk
06. The Withering
07. Violence
08. Flames
09. Shackles (Your Burden)
10. Wide Awake

Ruotsalaisen tuoreen metalliyhtyeen debyyttialbumi flirttailee upeasti modernin musiikkimaailman tuulahdusten kanssa yhdistäen metalliseen kokonaisuuteen niin jenkkiläistä ylituotettua R&B äänimaailmaa kuin fiilistelevää post-metallia. Komeuden kruunaa laulajatar Johanna Wennströmin erittäin monipuolinen ääni. Naiselta taittuu niin sydänalaa koskettavat melodiat kuin korvia riipivät säröhuudot. Ja kaikki siitä väliltä. Ja uskottavasti.

Nettisivujen mukaan yhtye edustaa purkautumiskanavaa nuorison ahdistukselle, ja valittu tuotanto- ja saundimaailma tukee tätä ajatusta. Musiikki taasen, kuten todettua, on lähtökohdiltaan groovaavaa metallia Amaranthen malliin ja runsaasti "nintendocorea" Machinae Supremacyn tapaan. iwrestledabearonce tai Paramore eivät myöskään kaukana ole. Tai Arch Enemy. Se R&B- ja koneosasto (eli se nuoriso?) ehkä parhaiten edustettuna kappaleissa Sleepwalk ja levyn päättävässä Wide Awakessa.

Koko levy on debyytiksi erittäin hyvin tuotettua ja kokonaisuus vaikuttaa harkitun mietityltä. Kun metallisuus alkaa puuduttaa kolmannen varsinaisen biisin jälkeen, laitetaan kehiin levyn hituri. Ja kun hetken päästä tulee fiilis, että jotain uutta voisi kohta kuulla, niin seuraa Flames, joka 7/4 tahtilajillaan groovaa kokonaisuudessa tuoreen kuuloisesti. Pituutta on juuri sopivasti niin biiseillä kuin levylläkin.

Valitettavasti pari hieman mitäänsanomattomampaa kipaletta laskee kokonaisuuden uudelleenkuunteluarvoa, samaten Abandon Shipin ja Sleepwalkin pumppaava rytmiikka oli ainakin ensikuuntelulla hieman ärsyttäviä (kovilla äänenpaineilla tämäkin tuotantoratkaisu toimi, mutta luureilla junassa ei). Joku voisi nillittää vielä suhteellisen keinotekoisesta soundimaailmasta (lue: tuotettu), mutta tällaiseen musiikkiin nyt kuuluu vaan tietty konemaisuus, kuin myös luvattoman paljon bassopommeja.

Tästähän jäi käteen loistavaääninen laulaja, useita hyviä biisejä ja tarttuvia kertosäkeitä ja koko taajuuskaistaa hyödyntävä äänimaailma. Ensilevyksi erittäin vakuuttava pelinavaus, mutta seuraavaksi kerraksi jää vielä hieman petrattavaa. Kyllähän tätä, piru vie, vaikka Tuskassa kuuntelisi ja mukana lauleskelisi.12.12.2017, Jaakko Nikko
http://www.theparitycomplex.com/ https://www.facebook.com/theparitycomplex/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta MORE MUSIC:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1639
Palaa »