Kansitaide Spell of Torment
Son of Mourning
MCD
[ Primitive Reaction ]

( 7½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä!
01. Chapel Of Doctrines
02. Under The Spell Of Torment
03. Son Of Mourning

Jos edellinen Spell of Torment -pienjulkaisu Infernal Death jättikin hyvän maun death/black-hakuisella sekoituksellaan, on nyt tyyliä oiottu puhtaan black metalin suuntaan. Laatuaan kolmen biisin ja noin vartin mittainen mcd on melodinen. Menoa on höystetty kovin ysärihenkisillä koskettimilla, mutta myös aimo annoksella ehtaa rokkaavuutta. Nämä osatekijät puolestaan nousevat esiin jokaisesta kappaleesta kautta linjan, eivätkä lainkaan huonolla tavalla.

Heti ensimmäinen kappale, Chapel Of Doctrines, tekee selväksi, että soitossa ei luovuutta kaihdeta. Melodinen synasävyinen ysäri-black toisin sanoen yhdistyy hieman yllätyksellisiin soittoratkaisuihin, joissa genren peruskonventiot hylkäävät rokahtavuudet tuovat kiinnostavaa piristysruisketta muuten tavanomaiseen soitantaan. Koskettimet puolestaan ovat kuin tuulahdus parin vuosikymmenen takaa.

Toisena tuleva bändin "nimikkobiisi" esittelee maltillisemman keskitempoisen vedon. Kappale tuo toisaalta mieleen jossain määrin varhaisemman Mayhemin, mutta vie kappaletta myös muihin pohjoismaisiin tunnelmiin. Perusvarma veto, joka ehkä tuttavallisuudessaan jää kuitenkin levyn vähiten iskeväksi vedoksi.

Levyn päätösraita ja nimikkobiisi puolestaan vie jo ensimmäisessä raidassa esitellyt rokkivivaihteet kosketinvetoisine black metal -ideoineen ehkä vielä hitusemman pidemmälle. Yhtyettä ei – aiheesta – pelota esitellä valtavirran rock- ja metallimaneereita sävellyksessään. Lopetus tehdään kuin stadionkeikkoja vetelevä jättinimi konsanaan. Vaikka osa jääristä saattaa moista ratkaisua kaihtaa, on se kaikesta huolimatta virkistävän erilainen näkemys paikoin ummehtuneeseenkin tyylilajiin.

Soundeiltaan levy palvelee kappaleita hyvin. Kitarat, rummut ja muut soittimet erottuvat hyvin, mutta eivät voiman kustannuksella. Osat napsahtavat hyvin yhteen. Ainoa, joka ehkä hieman vaatii totuttelua, on äärikireä rääkylaulu. Tyyli ei niinkään ole huono kuin ehkä naftisti irrallisen kuuloinen.

Kaikkiaan Son of Mourning on miellyttävä julkaisu lajissaan, vaikkei ehkä aivan ikimuistoisin sellainen. Samalla tekele povaa hyvää bändille, mikäli se mielii seuraavaksi astua kokopitkien levyjen maailmaan.12.12.2017, Serpent
https://spelloftorment666.bandcamp.com/ https://www.facebook.com/spelloftormentofficial/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 651
Palaa »