Kansitaide Sorcerer
The Crowning of the Fire King
CD
[ Metal Blade ]

( 7+ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Sirens
02. Ship of Doom
03. Abandoned by the Gods
04. The Devil’s Incubus
05. Nattvaka
06. Crimson Cross
07. The Crowning of the Fire King
08. Unbearable Sorrow

Kesto: 57 min.

Jos sanon sanayhdistelmän "ruotsalainen, 80-luvulla aloittanut eeppistä doom/heavymetallia soittava yhtye", ensimmäinen mieleen tuleva bändi ei olisi Sorcerer – otan kirjoitushaasteekseni tälle arvostelulle, että olisin mainitsematta sitä, joka tulee ensimmäisenä mieleen. Yksi syy siihen, miksi Sorcerer ei tule niin auliisti mieleen, on levytystahdin hitaus: vaikka poppoo on perustettu jo melkein 30 vuotta sitten, esikoislevy In the Shadow of the Inverted Cross ilmestyi vasta 2015, ja käsiteltävä The Crowning of the Fire King on järjestyksessään toinen kokopitkä. Kasari kuitenkin paistaa soundista läpi, vaikka kitarat rouhivatkin rankemmin kuin takavuosina olisi ollut mahdollista.

Kuten "eeppisen doom metalin" perinteisiin kuuluu, biisit ovat pitkiä ja tempot liikuskelevat keskikastin alalaidoilla. Levyn suurin heikkous on se on hitusen liian pitkä – jos levy päättyisi nimikkobiisi The Crowning of the Fire Kingiin, se olisi juuri passelin mittainen, mutta nyt karvan alle kymmenminuuttinen Unbearable Sorrow tuntuu jälkisoitolta, vaikka onkin ihan kelpo biisi. Vaikka solisti Anders Engbergiltä puuttuukin messiaaninen vibra äänestään, hänen tulkintansa osuu musiikkiin kuin nenä päähän ja hän onnistuu tekemään toisinaan muutoin hieman keskinkertaisista melodioista kiinnostavampia. Pienistä narinoistani huolimatta levy on ehdottomasti plussan puolella, ja levyn paras biisi The Devil’s Incubus on kuorolauluineen pirullisen tunnelmallinen veisu.

The Crowning of the Fire King ei ehkä mullista maailmaa tai tee mitään uutta oivallusta musiikissaan, mutta kokonaisuutena levy on oikein makoisaa kuunneltavaa. Voin antaa myös vinkin, joka tuli vahingossa löydettyä omien kuunteluiden aikana: tykkään kuunnella musiikkia videopelejä pelatessa ja pelatessani erinomaista Darkest Dungeon -peliä, havaitsin Sorcererin pseudo-Candlemassin sopivan pelin tunnelmaan melkolailla täydellisesti.

 

 12.12.2017, Aleksi Peura
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Sorcerer
Sorcerer
[ CD ]
http://www.sorcererdoom.com/ https://sorcererdoom.bandcamp.com/album/the-crowning-of-the-fire-king Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta MORE MUSIC:ista Osta Levykauppa Äxästä Osta EMP:ltä Lukukertoja : 727
Palaa »