Kansitaide Perdition Winds
Transcendent Emptiness
CD
[ Hellthrasher Productions ]

( 8 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä!
01. Of Smoke and Mirrors
02. Malicious Seed
03. Saints of the Deathfields
04. Saturnial Void
05. Venus Rising
06. Asphyxiation
07. Impious Frontier
08. Outro

Olisi helppoa luonnehtia Perdition Windsiä toisen helsinkiläisyhtyeen, Lie in Ruinsin sivuprojektiksi. Perdition Windsin viidestä jäsenestä nimittäin kolme koostuu juuri samaisesta porukasta, joka Lie in Ruinsin muodoksi tätä nykyä laskettanee. Siihen yhtäläisyydet kuitenkin jäävätkin. Siinä missä viimeksi mainittu keskittyy tummasävyiseen kuolonmetalliin, edustaa Perdition Winds puhdasveristä black metalia melodioin ja syntikoin sävytettynä, unohtamatta ajoittaista rokkaavuutta.

Vaikka aiemmissa Perdition Winds -julkaisuissa kuolonmetallimaisuus on taustalta loistanut, Transcendent Emptiness on pudottanut (turhat) rimpsut perästään ja keskittynyt entistä mustempaan ilmaisuun. Ratkaisu on hyvä, sillä teos on selvästi bändin paras tähän astisista julkaisuista.

Koko teos suorastaan huokuu pahaenteisyyttä ja synkkää uhkaa. Sinänsä paikoin yksinkertaistenkin riffien luoma ilmapiiri on hyytävä ja kylmä, mitä tietenkin edusautetaan rujon, mutta selkeän soundimaailman voimin. Vaikka biisit ovat pitkiä, pääosin kuuden ja kahdeksan minuutin haarukassa, se ei käänny metallicamaisesti itseään vastaan.

Kappaleet kannattelevat itseään yllättävänkin hyvin, mikä ainakin osin johtuu kappaleiden rakenteiden toimivuudesta sekä kappaleiden kasvamisesta alkuasetelmiaan isommiksi. Näihin vaikuttavat paitsi riffit, myös rumpujen käyttö ja tietenkin laulu. Onpa mukana myös kitarasooloja tuomassa mukaan ehtaa menevyyttä jopa rockin keinoin.

Ei silti käy kiistämään, etteikö itse soundimaailmalla olisi merkitystä, sillä tuhdimmilla, sanotaan vaikkapa deathmetalmaisilla soundeilla jälki tuskin kuulostaisi näin mustanpuhuvalta. Laulupuolen vaihtelu kireästä ja epäinhimillisestä rääkynästä möräkämpään örinään on myös lajissaan onnistunutta. Juuri tämänkaltaiset nyanssit tekevät levystä kuuntelua kestävän myös pitkällä aikajänteellä.

Niin tasaisen hyvä levy Transcendent Emptiness on kuin onkin, se ei loista yksittäisten biisien ylivoimaisella valovoimaisuudella, vaan rakentuu enemmänkin kokonaisvaltaiseen ilmaisuun. Ehkä juuri siksi levyltä jää kaipaamaan jotain tiukempaa täsmäiskua tai paria. Vaan mitäpä sitä valittamaan: Transcendent Emptiness on selvästi yksi vuoden merkittävimmistä black metal -julkaisuista ja eittämättä joulukuun parhaimmistoa.06.12.2017, Serpent
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Aura of Suffering
Aura of Suffering
[ CD ]
Perdition Winds
Perdition Winds
[ MCD ]
https://www.facebook.com/perditionwinds https://www.youtube.com/channel/UCf0qaH5a1lWWRZUBzusRgmQ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1170
Palaa »