Kansitaide Garden Of Worm / The Wandering Midget
Whirls / Man with Black Hole Eyes
7"
[ Acidmen Records / Pariah Child / Rämekuukkeli ]

( 8 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä!
A: Garden Of Worm: Whirls
B: The Wandering Midget: Man with Black Hole Eyes

Saatekirjeen mukaan tämä kyseinen split-levy on ollut ainakin ajatuksen tasolla tekeillä jo kymmenisen vuotta, mutta kun doom-yhtyeistä on kyse, ei asioiden kanssa ole hötkyilty. Siinä vuosien mittaan kumpikin näistä suomalaisista pitkän linjan julistajista on myös ehtinyt hioa profiiliaan: Garden Of Worm on ajautunut seesteisemmille ja leijailevammille taajuuksille, kun taas The Wandering Midget on terävöittänyt näkemystään perinteisestä doom metalista tarkemmaksi ja tarkemmaksi.

Etenkin Garden Of Wormin nykykuntoa ottaa tarkasteluun mielellään, sillä onhan vakuuttavasta kakkoslevystä Idle Stones ehtinyt kulua jo parisen vuotta, ja viime vuonna pihalle pistetty EP Double Dose of Doom Vol 2 oli enemmänkin tyylillinen sivupolku kuin varsinainen suunnannäyttäjä. Whirls osoittaakin heti ensimetreillään bändin erkanevan yhä kauemmas doom-juuristaan lähentyen psykedeelisiä ja haeskelevia progejamihimmailuja. Loppupuolella mukaan saadaan enemmän raskautta ja konkreettisuutta, mutta mistään tuomiopäivän poljennosta ei voida vieläkään puhua. Hyvä niin, sillä näin ”hiljaisempana” Garden Of Worm kuulostaa vahvemmalta, ja etenkin E.J. Taipaleen trippaileva kitaratyö tulee paremmin esiin. Piru vain, että biisi on kuluttanut noin viiden minuutin kestonsa nopeasti loppuun, ja matka jää jotenkin puolitiehen ilman kunnon täyttymystä. Lisää leveyttä seiskatuumaisiin!

Toisella puolella The Wandering Midget käyttää minuuttinsa tiiviimmin ja tehokkaammin mutta myös perinteisemmin. Man with Black Hole Eyes sisältää kaikki doom-veisun peruselementit: pahaenteisen alkuvaeltelun, tymäkästi lonksuvan pääriffin ja vihlovan heavykitarasoolon. Blacksabbathit ja saintvitusit on kuunneltu, mutta mukana on kuitenkin sen verran rosoa ja särmää, että The Wandering Midget saa päänsä reilusti pinnalle kaiken maailman kopiobändien meressä. Ehkä jokin temponvaihdos tai muu yleiskuvaa ravistava kikka olisi tuonut kaivattua vaihtelua pakkaan, mutta hyvä näinkin.

Summa summarum: kumpikin yhtye muistuttaa olemassaolostaan juuri itselle oikealla tavalla ja lupaa hyvää tulevaisuutta ajatellen. Näin näitä seiskoja pitää tehdä.

 06.12.2017, Antti Klemi
 https://www.facebook.com/gardenofworm/ https://thewanderingmidget.bandcamp.com/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 846
Palaa »