Kansitaide Planeetta 9
Koivut
Digital
[ Taulamaa Records ]

( 9½ )
01. Kaunista kipua
02. Luinen syli
03. Koivut
04. Kylmän auringon alla

Saarnastuoli on kuollut. Kauan eläköön Planetta 9. Näitä kuuluisia sanoja on hyvä siteerata ja hieman muokata yhteyteen sopivammaksi. Koivut EP:llä soi todella komeaksi hioutunut ryhmä, jonka musiikissa kuuluu niin perisuomalainen iskelmä kuin raskaammat sävyt aina sieltä kuuluisasta Black Sabbathista lähtien.

Jo biisinelikon aloittava Kaunista kipua lyö pöytään vahvan tunnelman, jossa musiikillisesti liikutaan paikoitellen todella raskaissa vesissä, hienoja melodioita unohtamatta. Sekaan on tyylikkäästi ujutettu räyhäkkä laulutapa. Kun tämän päälle lisätään moniselitteiset sanoitukset irti päästämisestä ja madonrei’istä, on kokonaisuus todella väkevää kuultavaa. Luinen syli on päivitetty versio vanhasta Saarnastuolin julkaisusta, ja herää nyt vihdoinkin eloon ansaitsemallaan tavalla.

Kylmän auringon alla mennään jo niin syvällä suomalaisessa mentaliteetissa, etten muista vastaavaa kuulleeni: kun laulun ohella koskettimista vastaava Jukka Salo toistaa sanoja "ei vuokseni itke kukaan. Ei päätäni helli kukaan”, on todettava, että harva mies uskaltaa tämänkaltaisia mietteitä julki tuoda. Se on syvän kumarruksen paikka!

Planeetta 9 ei musiikillisesti varsinaisesti keksi pyörää uudelleen. Musan eri osa-alueet ovat vain tällä julkaisulla pyörähtäneet niin hienosti oikeille paikoilleen, ettei moitteen sijaa löydy mistään muusta kuin liian vähäisestä biisimateriaalista ja ainakin vielä tällä hetkellä fyysisen levyn puutteesta.

Koivut on kaunista, monipuolista ja syvältä viiltävää rehellisyyttä. Juuri tämänkaltaisia arvoja musiikki tarvitseekin näinä talven pimeinä aikoina koskettaakseen.08.12.2017, Tuomio Harju
https://www.facebook.com/Planeetta9/ https://www.instagram.com/p/BayKmt_Du-s/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Soita Spotifyssa Lukukertoja : 2541
Palaa »