Kansitaide Стальные Нервы
Открой глаза
CD
[ GrimmDistribution ]

( 6 )
01. Открой глаза
02. Иуда
03. Пески времён
04. Когда нас много...
05. О любви
06. Пленники райского сада
07. Франкенштейн
08. Шалава
09. Святая война
10. Деньги
11. Блокада (Апокалипсис cover)

Стальные Нервы eli ei-kyrillisesti ilmaisten Steel Nerves on nykynimellään noin neljän vuoden ikäinen bändi, joka aiemmin toimi noin kolmen vuoden ajan Mad Village -nimellä. Yhtyeen vuosi sitten julkaistu kakkosalbumi Открой глаза (Open Your Eyes) saapui vihdoin Imperiumiin. Sisältönä on tyylipuhdas melodinen heavy metal.

Viisimiehisen bändin meno on selkeän länsimaalaisvaikutteista. Riffit on laadittu genren konventioita noudatten eikä pyörää ole missään mielessä lähdetty keksimään uudestaan. Meininki on keskitempoisen menevää ja helposti sisäitettävää kamaa. Iron Maidenit ja vastaavat on riffeistä päätellen selvästi kuunneltu. Yhtye ei tee mitään sinänsä huonosti. Kappaleet ovat passeleita, joskin hieman turhankin tavanomaisia jäädääkseen ihmeemmin mieleensä.

Oikeastaan Open Your Eyesiä vaivaa sama riesa kuin esimerkiksi edellä mainitun hevimammutin Book of Soulsia (2015). Kaikki on periaatteessa kohdallaan ja tyylilaji hyvin hallussa. Silti levy tuntuu kädenlämpöiseltä ja koukuttomalta. Tämä hämmentää, sillä yksittäisiä liidejä ja melodioita kuunnellessa tuntuisi, että levyssä olisi aineksia enempäänkin.

Vika ei ole edes soundipuolessa, joka on yllättävän vahva. Kitaroissa on juuri sopivasti jerkkua ja rummut tykittävät vahvasti. Virveli posahtaa vähän liiankin kanssa; ilmassa on lievää Painkiller-syndroomaa.

Suurin kiusaantumiseni nousee esille laulaja Nikolay Ryabchevskyn tulkinnasta. Mies ei ole tumpelo, mutta äänessä ja etenkin venäjänkielisessä ääntelyssä on jotain häiritsevää. Tämä lienee kuitenkin enemmän makuasia kuin universaali ongelma. Joka tapauksessa tämä yhdistettynä yli tunnin kestoon pidemmän päälle väsyttää ja syö levyn tehoja.

Открой глаза ei ole sinänsä paskempi levy, mutta sitä on vaikea nostaa juurikaan keskinkertaisuuden yläpuolelle.08.12.2017, Serpent
https://vk.com/steel_nerves_band https://grimmdistribution.bandcamp.com/album/001gd-2016 Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 953
Palaa »