Kansitaide Savage Messiah
Hands of Fate
CD
[ Century Media ]

( 7½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Hands of Fate
02. Wing and a Prayer
03. Blood Red Road
04. Lay Down Your Arms
05. Solar Corona
06. Eat Your Heart Out
07. Fearless
08. Last Confession
09. The Crucible
10. Out of Time

Kesto: 45 min.

Brittiläinen Savage Messiah on onnistunut kolmen levyn ajan lentämään tutkani ali, vaikka periaatteessa tälläinen runnova, jenkkipowerin ja thrashinkin suuntaan flirttaileva melometalli on ihan sitä ominta juttuani. Metal Churchit, Iced Earthit ja kumppanit on Raakalaismaisen Messiaan leirissä kuunneltu tarkasti, mutta realisoituuko tämä laadukkaana musiikkina?

Hands of Fate on valitettavan turvallinen levy: biisit ovat kahta hyväksyttävän virhemarginaalin sisään mahtuvaa poikkeusta lukuun ottamatta neljän minuutin mittaisia, tempo ei reissaa missään välissä kovin kauas kultaiseksi värjätyltä keskitieltä, riffit ja melodiat on veivattu useita kertoja aiemminkin ja jopa levyn kansikuva on pliisu ja tylsä. Kappalemateriaali on tuttuudestaan huolimatta laadukasta eikä tuotantoarvoista voi nillittää. Kyllähän Hands of Faten mieluummin kuuntelee kuin vaikkapa monia ’00-luvun Metal Churchin kiekkoja.

Levyn paras oivallus ja ärsyttävin yksityiskohta ovat molemmat enemmän tai vähemmän tietoisia lainoja, myöskin. Parhaaksi hetkeksi nimeän The Crucible-kappaleessa (joka on muutoinkin levyn kohokohta) lausutun Pulp Fiction -elokuvasta (1994) peräisin olevan feikkiraamattukatkelman – ja kyllä, nörttilasini istuvat oikein tukevasti nenällä, kiitos kysymästä. Vastaavasti Blood Red Road (tämä tie ei ole kultainen, näemmä) jää kerta toisensa jälkeen kesken, koska säkeistön laulumelodia menee liian vahvasti Metallican Creeping Deathin hengessä.

Tutuista palasista voi rakentaa oikein mainion levykokonaisuuden eikä pyörää tarvitse koko ajan keksiä uudestaan, mutta jokin uusi näkökulma, vaikka sitten lyriikallinen tai imagollinen tai mitä tahansa, nostaisi levyn ja bändin pois byrokraattisen harmaasta massasta. Hands of Fate on ihan tervetullut uusi tuttavuus, mutta pahoin pelkään, että levy jää arkiston kätköihin pölyttymään tämän arvion viimeistelyn jälkeen. Eli suunnilleen tästä hetkestä alkaen.

 

 02.12.2017, Aleksi Peura
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Plague of Conscience
Plague of Conscience
[ CD ]
Insurrection Rising
Insurrection Rising
[ CD ]
https://www.savagemessiahofficial.com/ https://fi-fi.facebook.com/SavageMessiah/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta MORE MUSIC:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 729
Palaa »