Kansitaide Jess And The Ancient Ones
The Horse And Other Weird Tales
CD
[ Svart Records ]

( 7 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Death Is The Doors
02. Shining
03. Your Exploding Heads
04. You And Eyes
05. Radio Aquarius
06. Return to Hallucinate
07. (Here Comes) The Rainbow Mouth
08. Minotaure
09. Anyway The Minds Flow

Kotimainen occult/psychedelic/death rock -bändi Jess And The Ancient Ones on kolmannen julkaisunsa äärellä. Bändi ei ole muuttanut tyyliään mihinkään: The Horse And Other Weird Talesin erottaa Second Psychedelic Coming: The Aquarius Tapes -levystä (2015) lähinnä pituus. Reippaan puolituntisen mittaisena levy on tiivis paketti, mutta tarjoaa yhdeksän biisiä todella vakuuttavaa biisimateriaalia. On uskomatonta kuinka näinkin monipuolisen musiikillisen ilmeen saa kuulostamaan näin helpolta. Jokainen nuotti ja sointu on täysin omalla paikallaan.

Jo bändin aiemmilla levyillä vakuuttanut vokalisti Jess jatkaa taidokasta suorittamistaan, joten kuulijalle jää lähinnä ihmettelijän pesti, että kuinka rikkaasti laulaja osaakin ääntään käyttää. On kaikkea savuisen rauhallisen bluesin ja kirkkaan, lähes yltiöpäisen, tunteilun välillä. Esimerkiksi Return To Hallucinate yksinään sisällyttää tuon kaiken. Se on myös levyn ehdoton huipennus, jossa kahteen ja puoleen minuuttiin on mahdutettu käsittämättömän paljon asioita, kuten muun muassa tarttuvaa sävelkulkua kertaavaa urkua, kitarasooloa ja mukavaa taustakuoroa.

Tällä kokonaisuudella voisi olettaa että pisteitä ropisee kuin räntää joulunkuun alussa, mutta levyssä on valitettavasti myös kaksi merkittävää heikkoutta. Ensinnäkin, vaikka biisit edustavat laadullisesti huippuluokkaa, ne tarjoavat kuulijalle kuitenkin aivan liian vähän haasteita ja hiomattomia kulmia. Kokemus on toki miellyttävä ja vahvassa osassa olevat voiceoverit saavat kyllä aivonystyrät heilahtamaan, mutta sen enempää ei tarinallisesta kokonaisuudesta oikein tahdo saada koppia. Tähän liittyy vahvasti myös se toinen heikkous, eli levyn pituus. Juuri kun John Lennonin murhaajan Mark Chapmanin aivoitukset levyn viimeisellä biisillä, Anyway The Mind Flows, saavat mielenkiinnon kunnolla heräämään, kappale päättyy ja samalla koko levy – kuin hieman kesken.

Jos kuulijan tavoite on vain käväistä pikaisesti Janis Joplinin ja Jimi Hendrixin ajassa, The Horse And The Other Weird Tales tarjoaa täysin toimivan edestakaisen aikamatkan. Pidempikestoiseen uppoutumiseen jää tällä matkalla vain aivan liian vähän aikaa.

 

 02.12.2017, Henry Lunabba
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Second Psychedelic Coming: The Aquarius Tapes
Second Psychedelic Coming: The Aquarius Tapes
[ CD ]
Castaneda
Castaneda
[ 10" ]
Astral Sabbat
Astral Sabbat
[ MCD ]
Jess and the Ancient Ones
Jess and the Ancient Ones
[ CD ]
13th Breath of the Zodiac
13th Breath of the Zodiac
[ 7" ]
https://fi-fi.facebook.com/jessandtheancientones/ https://jessandtheancientones.bandcamp.com/album/the-horse-and-other-weird-tales Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1516
Palaa »