Kansitaide Kalmankantaja
Routamaa
CD
[ Wolfspell Records ]

( 7 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä!
01. Pimeyteen
02. Ikijää
03. Kylmä ikuinen
04. Veren vanki
05. Varjon ja tulen jumala
06. Sokean polku

Routamaa on jo toinen Kalmankantaja-täyspitkä noin puolen vuoden sisään. Samalla se on bändin tiettävästi kuudes julkaisu tänä vuonna ja yhdestoista levytys yhtyeen noin kuuden vuoden mittaisella uralla. Tavaraa siis tulee ulos vuolaasti. Onneksi yhtye on myös nostanut tasoaan viime vuosina ja tätä edeltävä Demonwoods edustikin kenties parasta Kalmankantajaa tähän asti.

Siinä missä Demonwoods sisälsi vain kolme biisiä reilun puoleen tuntiin, on Routamaalla palattu hieman maltilisempiin biisimittoihin. Lyhyitä veisut eivät ole vieläkään, mistä kertoo kuuden biisin ja 40 minuutin kesto.

Melankolista ja hidastempoista black metalia sisältävä Routamaa on tunnelmaltaan surumielinen levy, jossa lopetus hoituu ambientmaisin tunnelmin. Ratkaisu noudattaa aiemmin hyväksi havaittua linjaa, jossa hidastempoinen synkistely naittuu nätisti mustatunnelmaiseen instrumentalisointiin. Levy alkaa ja loppuu samalla tavalla.

Vaikka nopeitakin kohtia on, nämä ovat sivuroolissa ja hyvästä syystä. Levy on parhaimmillaan hitaammalla vaihteella. Ylipäätään teoksen selkeimmät vahvuudet ovat Burzum-vaikutteiset melodiset riffit, joita vaalitaan hartaasti ja paikoin vieläpä samaan tapaan tuplabasareiden taustoittamana.

Vaikka varsinaiset heikkoudet uupuvat levyltä kokonaan, levyn biisejä vaivaa liika lypsäminen. Biisipaketit voisi hyvin tiivistää tiukemmiksi, sillä saman idean venyttäminen minuuttitolkulla tympäisee pidemmän päälle.

Syntikoista on saatu ajoittaista lisäväriä kappaleisiin. Näitä ei kuitenkaan tarjolla ole liiaksi asti. Raakkuva laulutyyli on perusvarmaa, mutta jää soiton taustalle hieman harmaaksi suorittamiseksi.

Routamaa on kohtuullisen hyvä levy, joka kärsii lähinnä vähemmän hyvien ideoiden liikakäytöstä. Reilummalla tiivistyksellä näistä aineksista olisi saattanut saada jopa yhtyeen parhaan levyn. Nyt lopputulos jää "vain" ihan hyväksi julkaisuksi, jota kuuntelee kyllä sujuvasti, mutta jonka lopullinen vetovoima jää alkuinnostusta laimeammaksi.04.12.2017, Serpent
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Demonwoods
Demonwoods
[ CD ]
Tyhjyys
Tyhjyys
[ CD ]
Ahdistus
Ahdistus
[ CD ]
Ikuinen taival
Ikuinen taival
[ CD ]
Elävältä haudattu
Elävältä haudattu
[ CD ]
https://kalmankantaja.bandcamp.com/ https://www.facebook.com/Kalmankantaja-211871848850139/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 955
Palaa »