Kansitaide Is
Into My Own
CD
[ Wolfspell Records ]

( 6½ )
01. Where It Began
02. Into My Own
03. All That Is Gold
04. To the Sun
05. In a Dark Time
06. A Meeting Place and Time (Woods of Ypres cover)

Venäjän Karjalasta tulee Is, vuonna 2014 perustettu sooloprojekti, jonka taustalla häärii lähinnä larppauksen mieleen tuoviin asuihin pukeutunut artisti Nøkken. Tyylilajina on (periaatteessa) black metal, joskin sanoituksellisiksi teemoiksi mainitaan luonto ja pohjoinen. Tästä voikin jokainen tehdä omat johtopäätöksensä.

Into My Own on yhtyeen toinen kokopitkä, mutta vilkkaaseen julkaisutahtiin mahtuu kolmen vuoden sisälle jo toistakymmentä levytystä. Miten tämä sitten heijastuu bändin musikaaliseen tasoon, jää vain arvailun varaan.

Aiemmin syksyllä vain digitaaliformaatissa julkaistu levy sai lokakuun lopussa fyysisen digipak-julkaisunsa puolalaisen Wolfspell Recordsin toimesta. Paketointi on komea ja eittämättä antaa viitteitä levyn luontolähtöisestä musiikista. Joka puolestaan on lajityypilisesti ominaisesti melodista, haikailevaa ja tunnelmointiin tähtäävää.

Valitettavasti Nøkkenin musiikki on kovin poukkoilevaa kamaa niin laadun kuin tyylitajunkin suhteen. Parhaimmillaan herran alakuloinen ja hidastempoinen black metal on komeaa kuultavaa syntikoineen kaikkineen, örinälaulujen kanssa tai ilman. Toisaalta taas riffit vievät kokonaan muihin genreihin, eikä aina parhaalla mahdollisella tavalla. Liian usein levyn huomaakin eksyneen biiseissään aivan muualle ja siinä sivussa menetetään paitsi osa tärkeästä tunnelmasta, myös levyyn kohdistuvasta kiinnostuksesta.

Soundimaailma on menettelevä, mutta hieman erikoinen. Vahvasti repivä kitara ei nimittäin tunnu olevan tämän musiikin kanssaan kuin kotonaan. Sen voi kyllä vielä antaa anteeksi, mutta haparoivat puhtaat laulut tuntuvat levyn selkeiltä heikoilta lenkeiltä. Kun ei taitoa ole riittävästi, sen kyllä kuulee kauas.

Into My Own kärsii oireesta, jossa yhteen ja samaan lootaan on pyritty tunkemaan liian paljon liian erilaista kamaa. Vaikka yhtye väljän käsityksen mukaan vielä voikin black metal -raamien sisään mahtua, levyllä on silti liian paljon materiaalia, joka ei siihen yksinkertaisesti tunnu kuuluvan. Into My Own jääkin lähinnä nätisti paketoiduksi kuriositeetiksi, jossa oikeat hyvät ideat ovat lopulta verrattain harvassa.28.11.2017, Serpent
https://kareliannokken.bandcamp.com/ https://www.facebook.com/isband Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 658
Palaa »