Kansitaide Judas Avenger
JA
CD-R
[ Judas Records ]

( 7 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä!
01. A Son
02. Dying World
03. In the Shade of Sorrow
04. You Are Nothing
05. Tuhoaja (Osa 1)
06. Tuhoaja (Osa 2)
07. The End (Beginning of Suffering)

Paristakin eri tribuuttibändistä omaksi entiteetikseen fuusioitunut Judas Avenger on synnyttänyt maailmankartalle seitsemän biisin ja vajaan puolen tunnin kestoisen kokopitkän, joka kantaa yksinkertaisesti nimeä JA. Bändin omalla Judas Records -lafkalla julkaistu tekele seisoo näin entistä vakaammin omalla tontillaan, perinteisen heavy metalin parissa.

Parin vuoden takaisesta nimikkolevystä on miehistö vaihtunut ilmeisesti laulaja Pekka Montinia lukuun ottamatta kokonaan. Hän onkin paitsi kaikista sanoituksista ja lauluista vastaava tekijämies, myös toinen biisien kirjoittajista. Jaettu kunnia näistä kuuluu kitaroista, bassosta ja rummuistakin vastanneelle Marco Schaumanille, joka näyttää vastanneen myös levyn nauhoittamisesta, miksauksesta ja masteroinnista. Paljon siis lepää juuri tämän kaksikon harteilla.

Tämä ei ole kuitenkaan biisikokonaisuutta katsoen haitta, sillä biisit ovat varsin mukavia hevirallatuksia. Raskautta ja groovea on mukana sopivasti, ja toisaalta Montinin melodiantaju ja laulutaidot antavat keveää vastapainoa jyristeleville riffeille. Tasapaino on aika lähellä optimaalista.

Biisit eivät kuitenkaan ole varsinaisia nappiosumia, vaan enemmänkin potentiaaliaan vilauttavia vetoja. Siellä täällä huomasin jalkani vetävän aktiivisemmin, mutta vallan suuri osa levystä jättää hieman kädenlämpöisen tunteen. Silti pinnan alla tuntuu kuplivan ja levyn odottaa räjähtävän uudelle tasolle minä hetkenä hyvänsä. Valitettavasti näin ei käy vielä tällä kertaa. Useampi kuuntelukerta hioo yllätyksellisyyden minimiinsä, mutta toisaalta paljastaa kappaleista enemmän yksityiskohtia.

JA on soundeiltaan hieman tukkoinen levy, jota vaivaa turhankin paksu alapääsoundi kirkkauden kustannuksella. Paikoin Montin puolestaan tuppaa vetämään vähän överiksi, joka kostautuu puolestaan biisien kuunneltavuudessa. Nämä ovat kuitenkin pikkuvikoja kokonaisuudessa ja lopputulosta voi pitää onnistuneena. Vielä kun sitä biisiruuvia saisi hieman tiukemmalle ja kertsejä timanttisemmiksi, niin tässähän olisi ihan ykköskaartin kamaa.26.11.2017, Serpent
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Judas Avenger
Judas Avenger
[ MLP ]
http://www.judasavenger.com/ https://www.facebook.com/judasavenger/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 761
Palaa »