Kansitaide Vandenberg’s MoonKings
MK II
CD
[ Mascot Label Group ]

( 8 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Tightrope
02. Reputation
03. Angel in Black
04. The Fire
05. Walk Away
06. All or Nothing
07. What Doesn't Kill You
08. Ready for The Taking
09. New Day
10. Love Runs Out
11. If You Can't Handle the Heat

Adrian Vandenbergin yhtye MoonKings julkaisi toisen levynsä, jonka nimi on vähemmän yllättäen MK II. Debyytti sen sijaan oli hienoinen yllätys juurevuutensa ja 1970-luvulle nyökkäävän tyylinsä takia. Bändin nokkamies kun tunnetaan lähinnä siitä, että hän soitti Whitesnaken pöyhkeimmässä kokoonpanossa. MK II ei enää yllätä. Albumi on sekoitus syvän etelän boogieta ja alkuaikojen hard rockia.

Avauskappale Tightrope rullaa mainiosti. Vandenberg kehaisee, että basisti Sem Christoffel ja rumpali Mart Nijen Es on paras komppiryhmä, jonka kanssa hän on soittanut. Kova väite miehen taustat tuntien. On siinä tiettyä perää, sillä aloitus tuntuu todella tukevalta, mutta levyn edetessä vanhakantaiseen grooveen tottuu tai turtuu. Hyvältä se silti tuntuu.

Laulaja Jan Holving nousee esiin lähes jokaisessa kappaleessa. Äänestä kuultaa läpi Brian Johnson, Paul Rodgers ja tietenkin David Coverdale. Itse asiassa välillä piti tarkastaa, ettei DC ole mukana vierailevana tähtenä, kuten oli edellisen levyn Sailing Ships -taltioinnissa. Mikä oudointa, Holving saa ääneensä niin 1970-luvun sielukasta kuin 1980-luvun rokimpaa Coverdalea.

Adrian Vandenberg on kitarajumalaksi ristiriitainen tapaus. Maine kertyi levystä, jolla hän ei soittanut ja jolle hän ei säveltänyt. Toisaalta, seuraavalle Whitesnaken levylle hän teki biisejä, muttei päässyt soittamaan niitä. No, mitäpä sillä on väliä. Nyt hän on omillaan ja tekee muita kumartelematta mieleistään musiikkia. Ei maailman omaperäisintä mutta lajissaan toimivaa. Tämä bändi pitäisi nähdä klubikeikalla.

 

 26.11.2017, Munamankeli
http://vandenbergsmoonkings.com/ https://fi-fi.facebook.com/moonkingsband/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta MORE MUSIC:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 738
Palaa »