Kansitaide Fragarak
A Spectral Oblivion
CD
[ Transcending Obscurity Records ]

( 5 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. In Rumination I – The Void
02. In Rumination II – Reflections
03. The Phaneron Eclipsed
04. Alucinari I – Trancendence
05. Fathoms of Delirium
06. Alucinari II – Revelations
07. Spectre – An Oblivion Awake
08. Alucinari III – A Reverie
09. This Chastising Masquerade
10. Of Ends Ethereal
11. Alucinari IV – The Fall

Kesto: 85 min

Progeilevassa ja teknisessä death metalissa ei ole mitään vikaa, vaan parhaimmillaan se voi olla tajunnanräjäyttävän hienoa soitinrunkkausta tai ihan vain erinomaista musiikkia, jonka oivalluksia kuuntelee monttu auki. Keskinkertaisena tai huonona varianttina mainittu genre on valitettavan usein muodotonta ja tavallisen kuulijan käsityskyvyn ylittävää/alittavaa tekotaiteellisuuden suossa tarpomista. Intialainen Fragarak tarjoilee kakkoslevyllään kelvollista, siihen taattuun keskikastiin suhahtavaa teknistä döödistä, mutta levyllä on yksi merkittävä ongelma, jonka johdosta tuotosta ei voi suositella kuin paatuneimmille jäärille.

Saamani promo sisältää 11 biisiä, mikä ei tunnu paljolta, koska se on keskimääräiselle levylle ihan siedettävä laajuus. A Fractal Oblivion ei tällä saralla ole keskimääräinen tuotos: kiekon yksitoista biisiä kellottavat yhteensä 85 minuuttia, mikä tarkoittaa biisien keskimitan huitelevan siellä seitsemän ja kahdeksan minuutin välillä. Se on yksinkertaisesti aivan saatanasti liikaa, etenkin näin koukeroista ja koukuista vieraantunutta progeilua. Biisien keskimitta ei kerro totuutta kuuntelukokemuksesta, sillä levyltä löytyy neljä välisoittoa (joista pisin on viitisen minuuttia pitkä), mikä puolestaan tarkoittaa, että ne loput biisit ovat sitten melkoisesti kahdeksaa minuuttia pidempiä.  (Kuten näppärimmät havaitsivat, näinhän se keskiarvo määräytyy.) Jos levy päättyisi kahdeksannen biisinsä, välisoittomaisen tunnelmapala Alucinari III – A Reverien myötä, A Spectral Oblivion voisi olla keskinkertainen kuuntelukokemus; jos kokonaiskesto olisi puolitettu ja hyviä juttuja olisi hiottu ennestään uuden lisäämisen sijaan, tuotos saattaisi olla erinomainen.

Kenties olen vain laiska ja tietämätön ja juntti ja progeilun hienouksia ymmärtämätön kermaperse, mutta minun oli kuunneltava A Spectral Oblivion kolmessa jaksossa informaatioähkyn takia. Materiaalin karsiminen ja mahduttaminen suoratoistopalvelun sijaan CD:lle olisi ensimmäinen askel, mutta harppauksia pitäisi tehdä lisää. Sääli sinänsä, koska Fragarak on kaukana huonoimmista mahdollisista vastaavista yrittäjistä, vaikka jääkin kauas Ne Obliviscarisin majesteettisuudesta.

 

 24.11.2017, Aleksi Peura
https://www.facebook.com/fragarak/ https://fragarak.bandcamp.com/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta MORE MUSIC:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 529
Palaa »