Kansitaide Toxics, The
The Toxics
LP
[ Blast of Silence ]

( 9- )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Secret
02. Close To You
03. December
04. Talkin´About You
05. True Believers
06. The Last Train
07. Dying Slow
08. It Ain´t Easy
09. Electric
10. Long Walk Home

Muutama vuosi sitten niin ikään bändin omaa nimeä kantaneen EP:n julkaissut kotimainen The Toxics on saanut vihdoin aikaiseksi debyyttikokopitkänsä. Myös kokoonpano on vuosien varrella muuttunut, sillä jäsenmäärältään yhtye on kasvanut jo viisihenkiseksi. Jos vuonna 2015 julkaistu The Toxics kärsi biisinkirjoituksen onttoudesta, vie tämä kokonaisuus bändin musiikkia melkoisen harppauksen eteenpäin, vaikka musiikki rakentuukin yhä pääasiassa samoista ainesosista.

Helsinkiläiskokoonpanon tyylinä on ryhdikäs garage rock, joka kumartelee alkukantaisuudessaan voimakkaasti menneille vuosikymmenille. Siinä missä edellisellä, varsin keskinkertaisella, julkaisulla bändi tuntui keskittyvän biisien sijaan enemmän meininkiin, on tällä kertaa myös itse sävellyksiin satsattu selvästi enemmän. Tästä kertoo kauttaaltaan aiempaa tasokkaampi biisimateriaali, joista parhaiten erottuvat levyn iskevästi aloittava Secret, melodioillaan loistava December ja albumin kruununjalokivi, aivan käsittämättömän upea True Believers. Soittajista on erikseen mainittava kitaristi Ilkka Luttinen, jonka tyylikäs – osittain surf-vaikutteinen – kitarointi tuo bändin ilmaisuun aimo annoksen lisäsyvyyttä.

Useista mainioista biiseistä huolimatta albumilla on kuitenkin heikkoutensa. Mukaan on nimittäin eksynyt muutama heikompi biisi, jotka lipsahtelevat osittain päämäärättömän kohkaamisen puolelle. Lyhyessä, reilusti alle puolen tunnin kestossaan, levy on kuitenkin nautinnollinen elämys kokonaisuutena kuunneltuna. Juuri ytimekkyydessä piilee yksi bändin vahvuuksista, sillä se ei ole väkisin pitkittänyt biisejään, vaan on tiivistänyt sanottavansa keskimäärin hiukan päälle pariin minuuttiin.

Albumi nostaa The Toxicsin yhdeksi tyylilajinsa tämän hetken mielenkiintoisimmaksi kokoonpanoksi Suomessa. Edellä mainittujen asioiden lisäksi musiikista huokuvan aidon intohimon ja ovelien kappalerakenteiden ansiosta levy on viihdyttävä ja kuuntelua kestävä kokonaisuus. Onkin suuri vääryys, että yhtye ei musiikkityylinsä marginaalisuudesta huolimatta ole saanut nykyistä enempää huomiota. Sitä se nimittäin ehdottomasti ansaitsisi. 24.11.2017, Taavi Lindfors
https://www.facebook.com/herearethetoxics/?ref=br_rs https://the-toxics.bandcamp.com Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1644
Palaa »