Kansitaide Kansas
Leftoverture Live & Beyond
2CD
[ InsideOut ]

( 8 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
CD1:
01. Icarus II
02. Icarus (Borne on Wings of Steel)
03. Point of Know Return
04. Paradox
05. Journey from Mariabronn
06. Lamplight Symphony
07. Dust in the Wind
08. Rhythm in the Spirit
09. The Voyage of Eight Eighteen
10. Section 60

CD2;
01. Carry On Wayward Son
02. The Wall
03. What’s on My Mind
04. Miracles Out of Nowhere
05. Opus Insert
06. Questions of My Childhood
07. Cheyenne Anthem
08. Magnum Opus
09. Portrait (He Knew)

Kansas perui taannoin koko Euroopan-kiertueen tekaistulta vaikuttaneen syyn nojalla. Onneksi nyt myös me tämän turvattoman maanosan asukkaat saamme edes äänilevyltä todeta tämän pomp rockin legendan keikkakunnon.

Kotimaassaan siis bändi on uskaltautunut kiertueelle, ja se tapahtui Leftoverture-albumin nelikymppisten johdosta. Klassikkolevy soitetaan alusta loppuun ja lisäksi kuullaan muita hittejä, harvinaisuuksia ja uusia biisejä. Tuplalevyn kesto on sitä luokkaa, että yliannostuksen vaara on olemassa. Bändi on paikoitellen kuitenkin sen verran liekeissä, että kyllähän sitä ihan ilokseen kuuntelee. Uusi solisti Ronnie Platt laulaa parhaimmillaan erinomaisesti ja toisen kitaristin lisääminen kokoonpanoon on tanakoittanut soundia. Ilman näköhavaintoa ei tietenkään voi varmasti sanoa, mutta tuntuu siltä kuin Kansasissa ei edelleenkään olisi johtohahmoa. Sellaista, joka ottaisi yleisön haltuun. Nyt ainakin Platt ja basisti Billy Greer hoitavat kipparin tonttia. Onneksi siis nyt on tarjolla pelkkä ääni. Sen perusteella kipparista viis!

Soitannollisesti nämä ikämiehet tuntuvat olevan edelleen innostuneita asiastaan. Nopeissa biiseissä saadaan hyvä hönkä päälle. Uudet biisit toimivat Prelude Implicit -levyllä, mutta klassisen materiaalin seasta ne hyppäävät silmille - eivätkä järin positiivisesti. Esimerkiksi Rhythm of the Spirit kuulostaa teennäiseltä Kansas-kliseiden toistolta. Kolme uutta biisiä on nyt ihan siellä sietokyvyn rajoilla, vaikka ne soundillisesti tähän kattaukseen kuuluvatkin. Ja tokihan nyt uusia biisejä pitää soittaa kun sellaisia on vuosien tauon jälkeen tehty.

Sitä paremmalle siis maistuvat Leftoverturen biisit, jotka kaiuttimista kajahtavat ilmoille kakkos-cd:llä. Sovituksissa mennään alkuperäisiä versioita kunnioittaen. Jokaisen täytyy tykönään päättää, onko se hyvä, huono vai kenties yhdentekevä asia. Hitaammissa kohdissa Kansas ei nyt ihan parhaimmillaan ole, mutta heti kun tempo kiihtyy, fiilis paranee. Leftoverture and Beyond ei missään nimessä haasta 70-luvun livetuplaa Two for the Show, mutta haastaa hyvinkin kaikkien muiden ikäyhtyeiden tuoreemmat live-levyt ja selviää useimmiten haasteesta voittajana. Eikä vähiten sen ansiosta että soundi on miltei ehta, uudetkin soittajat ovat saaneet luvan opetella vanhat tavat ilman mitään nykyajan kotkotuksia.

Pisteytyksessä lähdetään nyt siitä että mainittu Two for the Show olisi täyden kympin levy. Kansas saavuttaa 39 vuotta sen jälkeen ihan mainion arvosanan. Yhtyeen vanhojen ystävien lisäksi tästä voisi jopa aloittelijan kannattaa lähteä liikkeelle.21.11.2017, Ismo Karo
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
The Prelude Implict
The Prelude Implict
[ CD ]
Device-Voice-Drum
Device-Voice-Drum
[ DVD ]
Device-Voice-Drum
Device-Voice-Drum
[ CD ]
https://kansas.lnk.to/LeftovertureLiveBeyond http://www.kansasband.com/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta MORE MUSIC:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1046
Palaa »