Kansitaide Lustre
Still Innocence
CD
[ Nordvis Produktion ]

( 7 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Dreaded Still
02. Nestle Within
03. Let Go like Leaves of Fall
04. Reverence Road
05. Without End

Ensi vuonna täyden vuosikymmenen aktiivisena ollut Lustre edustaa bedroom black metalin käsitettä kenties puhtaimmillaan. Yhdestä artistista koostuva "bändi" edustaa nimittäin kovin kotikutoisen kuuloista menoa: on suhisevia särökitaroita, runsaasti syntikkapimputteluja ja konerummut. Tällä kertaa mukana ei ole edes laulua. Ei ainakaan suurimman osan ajasta.

Black metalin sijasta olisikin rehellisempää puhua jonkinlaisesta tunnelmamusiikista, sillä käytännössä koskettimet hallitsevat Still Innocencen sisältöä. Biisien pituus vaihtelee viidestä minuutista yhteentoista, mutta asiaan ei varsinaisesti pahemmin kiinnitä huomiota. Siinä määrin tehokkaasti ysäriviboja herättelevät kosketinmatot hämärtävät ajantajua ja toisaalta tuovat mieleen etenkin 90-luvulta tutut bm-bändien sivuprojektit mieleen - Mortiisin ja vastaavat.

Vaikka paperilla tällainen idea kuulostaa suoraan sanoen surkealta, Lustre on saanut aikaiseksi kohtuullisen albumin. Kitarat ovat ehkä heikkoa sihinää ja laulut lähinnä loistavat poissaolollaan, mutta tästä huolimatta kosketinvetoinen fiilitely toimii kohtuullisesti. Tiedä sitten paljonko tästä on silkkaa nostalgian varassa ratsastelua, mutta pääasia kai lienee, että levyn kaihotunnelmainen herkistely toimii edes jollain tasolla.

Ehkä tässä vaiheessa sanomattakin selvää, mutta levyn soundipuolta on vaikea perustellusti kehua. Syntikkasoundit ovat toisaalta hauskaa vastapainoa nyt valoillaan olevalle synthwave-trendille, sillä Lustre edustaa tällä saralla selkeästi eri vuosikymmentä. Samalla rumpubiititkin ovat kovin erilaisia kuin synthwaven terhakkaat kasarinakutukset.

Still Innonence on kaukana erinomaisesta, mutta samalla siinä on jotain kovin taianomaista ja toimivaa tunnelman puolesta. Kyllähän tätä mieluummin kuuntelee kuin tusinahuttua.24.11.2017, Serpent
https://lustre.bandcamp.com/ https://www.facebook.com/lustresweden/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta MORE MUSIC:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 566
Palaa »