Kansitaide Over the Voids
Over the Voids
CD
[ Nordvis Produktion ]

( 8 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Battle of Heaven
02. Ghosts Lay Eggs
03. Prophet of the Winter
04. Never Again Will They Hunger

Muun muassa Medico Pestestä sekä Mgła-yhtyeen livebasistin roolista tuttu The Fall on siirtynyt Over the Voids -sooloprojektinsa pariin. Lopputuloksena on kylmäsävyinen ja rujo, mutta tunnelmallinen black metal -debyytti. Se tarjoilee yhtyeen omien sanojen mukaan paluuta menneisiin aikoihin, missä eittämättä totuuden siemen piileekin. Samalla musiikissa on kuitenkin vahva Mgła-vivahde melodiakielen kautta.

Vain neljä biisiä sisältävä teos tarjoilee musisointiaan reilun puolen tunnin verran. Kappaleet ovat sukulaisbändinsä lailla pitkähköjä, mutta sellaisenaan varsin toimivia. Romuluiseksi Mgłaksi melodiantaju on varsin hyvä ja kappaleissa hyvä tatsi. Miksaus on tosin alataajuuksien osalta vedetty hieman överiksi ja tästä johtuen esimerkiksi basarit tuppaavat peittämään kaiken muun alleen. Vaikka tempo ei ole levyllä erityisen nopea, ainakin oma subbarini tuppasi täyttämään huoneen basariniskuilla selvästi keskivertolevyä enemmän.

Vastapainoksi löytyy kaihomielistä fiilistelyäkin, joka yltyy viimeisessä biisissä puhtaiden laulujen tasolle. Tämä tuo mieleen jossain määrin Kampfarin vastaavat hoilotukset ja hieman yllätyksellisesti sopii hyvin levyn henkeen. Vaikka laulanta on muutoin raakaa ärjynää, jopa lähes karjuvaa, on kontrasti saatu toimimaan yllättävänkin hyvin.

Soundit voisivat noin kokonaisuutena olla hieman paremmat, mutta en rehellisyyden nimissä kokenut niitä varsinaisesti huonoiksi, saati häiritseviksi. On selvää, ettei Over the Voids selviä ilman Mgła-vertauksia, mutta ehkei sen kuulukaan. Sivuprojektimaisen luonteensa ansiosa ne kuuluvat asiaan ja sillä saralla Over the Voids vetää lyhyemmän korren. Ei ehkä merkittävästi, sillä debyyttilevy on lajityypissään hyvä onnistuminen. Tämä kannattaa tsekata.21.11.2017, Serpent
https://www.facebook.com/overthevoids/ https://overthevoids.bandcamp.com/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 662
Palaa »