Kansitaide Ville Pirinen Combat School
Laulu jokaiselle
7"
[ Joteskii Groteskii / Rämekuukkeli ]

( 8 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä!
A1. Laulu jokaiselle
B1. Joko saa luovuttaa?
B2. Antaa sen mennä

Ville Pirinen on varmasti tuttu nimi ainakin joillekin tämänkin sivuston lukijoille. Kun mies ei veivaa säröistä rokkia muun muassa Seremoniassa tai Steel Mammothissa, rustaa hän hämmentäviä Yhesti yhes paikas -sarjiksia tai tekee jotakin aivan muuta. Mielenkiintoista onkin ottaa haltuun tällaisen renessanssineron soolo-EP.

Tällä seiskatuumaisella Pirinen asettelee harteilleen modernin protestilaulajan viitan. Sanoituksissa annetaan ääni syrjäytyneille ja muille yhteiskunnan puristuksessa pyristeleville, mutta toisaalta myös kylmäveriset vallankäyttäjät ja muut kusipäät saavat kuulla kunniansa. Aihepiirit heittelevät avaruudellisista huuruiluista Välimereen hukkuneisiin ihmiskohtaloihin, mutta vahva lämpö ja ymmärrys kuuluvat sanoituksissa läpi levyn, parhaimpana esimerkkinä Laulu jokaiselle, joka kasvaa simppeleistä lähtökohdista oivaltavaksi anthemiksi.

Musiikin osalta Ville Pirinen Combat School pysyttelee aika lailla kiinni muiden bändiensä kainaloissa. Riffit nytkähtelevät enimmäkseen svengaavasti eteenpäin, vaikka Joko saa luovuttaa? -rykäisyssä ladataankin enemmän ruutia piippuun. Talmud Beachista mukaan rekrytoidut Mikko Siltanen ja Aleksi Lukander tuovat lisää lunkia fiilistä mukaan, ja paikoin ristiriita painavan asian ja leppoisan musiikin kasvaakin liian suureksi. Onneksi pääpaino on kuitenkin sopivan rosoisessa ulosannissa, jolloin sanojen painokin tuntuu vakuuttavammalta.

Combat School ei siis näytä olevan Piriselle musiikillinen leikkikenttä tai koelaboratorio vaan enemmänkin kanava tuoda esille vakavampia äänenpainoja. Ja se riittää näillä sanoilla ja soinnuilla erittäin hyvin.19.11.2017, Antti Klemi
https://soundcloud.com/villepirinencombatschool https://www.youtube.com/watch?v=qQJM-fHtnWs Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1052
Palaa »