Kansitaide Anguis Dei
Ad Portas Serpentum
MCD
[ Svart Records ]

( 6½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Maythorns over Uroboros
02. Angela Krudeliis Ambitiosa Nocturnis
03. Origin - The Lionel
4. -

Anguis Dein kerrotaan soittavan aitoa satanistista black metalia ja kuuluvan niin sanottuun AAAA-kollektiiviin. Japanilaisyhtyeen ensimmäinen virallinen levytys on neljä biisiä kattava Ad Portas Serpentum -pienjulkaisu, joka on käytännössä laajennettu versio bändin vuoden 2016 Ad Portas -demosta.

Mitään uusia ja kokemattomia yhtyeen soittajat eivät kuitenkaan ole, vaikka tällä bändillä ikää onkin vain noin kolmen vuoden verran. Jokaiselta soittajalta löytyy nimittäin aiempaa kokemusta yhdestä tai useammasta bändistä, mikä herättääkin kysymyksen Anguis Dein sivuprojektimaisuudesta.

Musikaalisen tyylinsä puolesta yhtye on nopeatempoista, koskettimiin varaan nojaavaa melodista black metalia ärjyvillä örähtelyillä varustettuna. Kosketinkuvioiden tyyli ja toisaalta välillä nousevat kireät kirkunat tuovat mieleen lähinnä Cradle of Filthin. Jopa siinä määrin, että sivukorvalla kuulostellen Anguis Dein saattaisi hyvinkin sekoittaa tuohon Brittien omaan vampyyrikoplaan.

Kitaroista puolestaan löytyy melodiatilun ohella myös perinteistä hevisooloilua, joka voisi yhtä hyvin löytyä jostain Yhgvie Malmsteenin levyltä. Kun nämä naitetaan cradleoffilthmaiseen ilmaisuun ja toisaalta japanilaiseen tyylitajuun melodiatajusta, on soppa eittämättä omintakeinen. Japanilaisuus se ei koskaan lakkaa hämmästyttämästä.

Valitettavasti levyn neljä biisiä ovat varsin samasta kaavasta veistettyjä, eivätkä biiseinä kovinkaan kummallisia. Kun kokonaisuus tuntuu lähinnä rupuisemmalta CoF-pastissilta ripauksella Dark Funeralia tai ties mitä, on levystä vaikea innostua suurella sydämellä.

Soundeista ei löydy suurta valittamista, jos ei nyt erityistä kehuttavaakaan. Ohuehko tuotanto, mutta selkeä basso toisaalta korostavat bändin omailmeistä tyyliä. Laulupuolen vuorottelu örinästä kirkunaan on kuitenkin lähinnä väsyttävää kuin innostavaa kuultavaa.

Ei Anguis Dei sinänsä pahaa makua suuhun jätä, mutta levyn kaahaileva rauhattomuus ja vahva gootahtavuus jättävät siitä hätäisesti laaditun teoksen tuntuman. Saatana mukana tai ei, Ad Portas Serpentum ei osu täysillä maaliin.19.11.2017, Serpent
https://soundcloud.com/anguis-dei https://www.facebook.com/anguisdei/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 507
Palaa »