Kansitaide Corpus Diavolis
Atra Lumen
CD
[ ATMF ]

( 7½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Revelations Before Dawn
02. The Ardent Jewel of His Presence
03. L'Oeil unique
04. Signs of End Times
05. Wine of the Beast
06. Flesh to Flesh
07. Thy Glorification
08. Sick Waters

Vajaan vuosikymmenen kasassa ollut ranskalaisbändi Corpus Diavolis lähestyy kolmannella levyllään Satyriconin nykyuomia, mutta huomattavasti synkemmästä ja kierommasta kulmasta – samalla myös paremmin tehtynä. Atra Lumen onkin kiehtova yhdistelmä tuttua ja tuntematonta, pahuutta ja mustasävyisyyttä yksissä kansissa.

Ilkeähenkisen vähäeleisesti kitaralla käynnistyvä levy luo heti alusta alkaen ylleen häilyvän auran, joka säilyy hamaan loppuun asti. Tasapainoisesti veistetty levytys on black metalia vain lievillä death metal -vivahteilla. Itse asiassa niin vähäisillä, että jos asiaa ei tarkemmin puntaroi, kalmaiset sävyt on helppo ohittaa kokonaan levyn kuin itsestään lokeroituen puhdasverisen black metalin luokkaan.

Siellä täällä koskettimet värittävät mustasävyistä teosta, joka poukkoilee arvaamatta nopeasta temposta hitaaseen laahusteluun. Keskitempoaluetta tunnutaan lähes välttelevän. Kierot kitarariffit ovat saaneet seurakseen lähes puhutut ärinälaulut, jotka eivät missään vaiheessa nouse päärooliin. Tästä huolimatta ne tuntuvat olevan aina esille noustessaan paikoillaan, hallitusti ja hillitysti.

Levyn paikoin äkkiväärä riffittely ei ole sieltä helpoimmasta päästä sisäistää, mutta kokonaisuus jää ehdottomasti ja reilusti plussan puolelle. Vaikka levyllä on hienoisia suvantohetkiä siellä ja täällä, ja siltä kaipaisi hieman hallitumpaa, jopa tiukempaa otetta, yleinen tunnelma korvaa paljon.

Atra Lumen ei ole missään nimessä täysosuma, muttei sekään estä levykäistä olematta hyvä ja vahva julkaisu. Mustemman metallin kuulijoille tätä teosta voi suositella jokseenkin varauksetta.16.11.2017, Serpent
http://www.corpusdiavolis.com/ https://www.facebook.com/CorpusDiavolis Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 733
Palaa »