Kansitaide NightStop
Dancing Killer
CD
[ Secret Entertainment ]

( 8½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Flesh
02. Dancing Killer
03. Erotic Encounter
04. The Cage
05. Back Alley Business
06. Ghoul
07. Beast Within
08. Backseat Lover
09. Touch Of Her Knife
10. Under A Killing Moon

Kotimainen NightStop on kulkenut jo melko pitkän matkan synthwaven polulla: vuoden 2013 ensijulkaisuista tähän, kolmanteen täyspitkään ja toiseen joka näkee päivänvalon vinyylimuodossa, ja ensimmäiseen CD-muodossa julkaistuun (ensimmäisestä täyspitkästä on tosin Werkstattin julkaisema pro-painettu CD-R). Genressä, jossa digijulkaisut ovat vieläkin arkipäivää, ei ole mitenkään pieni saavutus saada levynsä julkaistua sekä CD:nä että vinyylinä!

Ensikuulemalla Dancing Killer yllättää: lämmin äänimaailma on jopa yllättävän pehmeä ja unenomainen... ei kai vain Jyväskylän syntikkaihme ole dreamwaven maailmaan siirtynyt? Ei, se oli vain avausraita Flesh, jonka sensuellin unenomaisuuden kruunaa seksikäs saksofoni. Kakkosraita, levyn nimibiisi, palauttaa homman tutummille urille. Tuttua NightStopin tiukkaa, tanssittavaa, energistä synthwavea tämä on, vaikka voikin hyvillä mielin kutsua tätä artistin monipuolisimmaksi levyksi tähän mennessä.

Tuntuu vähän hassulta kritisoida niinkin kliseidentäyttämän ja samoja elementtejä kierrättävän genren kuin synthwaven edustajaa epäomaperäiseksi, mutta siltikin: soundin liiallinen tuttuus on NightStopin suurin ja oikeastaan ainoa heikkous. NightStop kuuluu siihen kastiin artisteja, jotka eivät venytä synthwaven rajoja tai pyri tuomaan siihen mitään uutta, vaan tyytyy pysyttelemään enemmän tai vähemmän tarkasti määriteltyjen rajojen sisäpuolella. Kolikolla on kuitenkin aina kääntöpuolensa, ja NightStopin kohdalla se on tämä: olkoon geneeristä, olkoon tutun turvallista, olkoon epäinnovatiivista... aivan sama, koska Dancing Killer on aivan hyvä levy!

Kokonaisuutena Dancing Killer sisältää miellyttävästi vaihtelua, ja etenkin joissain biiseissä tehokkaasti käytetty saksofoni tuo mukavasti hieman erilaista tekstuuria levylle, niin että kaikki ei ole pelkästään samoja eeppisiä liidejä ja pomppivia arpeggiobassoja.

NightStop ei tosiaan ole artisti, joka millään muotoa uusii synthwavea genrenä, vaan luottaa retrokasarisoundin jatkuvaan viehätykseen ja siihen, että hyvät biisit paikkaavat omaperäisyyden puutetta. Makuasioitahan nämä, mutta allekirjoittaneen mielipide on selvä: kyllä ne paikkaavat. Ei jokaisen artistin tarvitse taivaisiin kurotella, on aivan hienoa että löytyy NightStopin kaltaisia artisteja jotka tyytyvät tekemään "vain" hemmetin hyvää synthwavea.13.11.2017, Jesse Ryhänen
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Streetwalker
Streetwalker
[ LP ]
https://www.facebook.com/nightstopofficial https://nightstop.bandcamp.com/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta MORE MUSIC:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1430
Palaa »