Kansitaide Antipope
Denial/Survival
CD
[ TCM Entertainment ]

( 5 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä!
01. Waters Below
02. Flat Circle
03. Denial/Survival
04. Der Sadist
05. Hunt
06. True Anarchist
07. Mindlessness Meditation
08. An Unconditional Ritual to Summon the Prince of Darkness
09. Tragic Vision
10. Resolution

Oulusta metallikartalle loikannut Antipope on veivannut metalliaan toistakymmentä vuotta. Sinä aikana on myös yhtyeen ilmaisu hakenut itseään ja muuttunut tuon tuosta. Kolmikoksi typistyneen bändin musiikki on tuntunut jakavan mielipiteitä laidasta laitaan, mikä voi tässä tapauksessa johtua monestakin syystä. Denial/Survival on yhteen viides studiolevytys ja tällä kertaa julkaisu on tapahtunut omakustanteisesti bändin oman levymerkin kautta.

Antipopen nykyistä tyyliä voisi luonnehtia moderniksi melodiseksi metalliksi, jossa on vaikutteita niin death metalista kuin muistakin alalajeista. Idea ei siis sinänsä ole onneton, mutta valitettavasti syitä kehuun on uutukaisen kohdalla vähänlaisesti. Suurin syy löytyy kappalemateriaalista, joka tuntuu kovin kädenlämpöiseltä ja joka olisi selvästi kaivannut tiukempaa tuottamista niin bändin sisältä kuin ulkopuolistenkin korvin.

Jos sävellykset välttävätkin pahimmat sudenkuopat, ne ovat lopulta aivan liian tavanomaisia herättääkseen suurempaa kiinnostusta. Biiseissä ei ole kunnon koukkuja, eikä toisaalta mitään aidosti omaperäistä tai edes outoa. Biisit huokuvat enemmänkin tyhjänpäiväisyyttä kuin mitään kovia tunteita herättävää. Lisäksi osa biiseistä on liian pitkiä ja lopulta näiden ansiosta 52-minuuttinen tuntuu ylipitkältä väsytystaistelulta.

Toinen selkeä ongelma on laulaja-basisti-kitaristi Mikko Myllykankaan vaikeroiva laulutyyli, sillä miekkosen melodinen puhtaan tyyliin ja ärinän sekoitus hannaa pahasti vastaan korvaparissani. Tiedän, että moni myös pitää tästä tyylistä, joten menkööt tämä henkilökohtaisten preferenssieni piikkiin.

Mutta olivatpa laulut mitä tahansa, suurin synti on itse biiseissä. Niitä ei pelasta sinänsä selkeä ja tasapainossa oleva miksaus. Kitaroissa tosin voisi olla roheutta roppakaupalla enemmänkin, sillä levy suorastaan huokuu kevytmetallin huokeutta eikä niinkään raskasmetallin rautaisuutta. Kaikenlainen raspisuus tuntuu suorastaan kaihtaneen levyä.

Denial/Survival jätti meikäläisen kylmäksi lähes kaikin tavoin. Niin paljon kuin taitoa bändin näpeissä onkin, intohimo ei ainakaan tänne levyn kautta välittynyt. Tai sitten sitä ei yksinkertaisesti levyä tehdessä ollut. Mene ja tiedä. Kelle tätä sitten kehtaisin suositella? Ehkä bändin aiemmille fanille, sillä muut tästä tuskin saavat mitään irti.15.11.2017, Serpent
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
3 Eyes of Time
3 Eyes of Time
[ CD ]
House Of Harlot
House Of Harlot
[ CD ]
Desert
Desert
[ CD ]
https://www.facebook.com/Antipope http://www.antipope.info/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 638
Palaa »