Kansitaide Moebius
Hybris
CD
[ K2Music ]

( 6½ )
01. Inflection II, Pt. 2
02. Obsidian
03. Iron
04. Lead
05. Mercury
06. Inflection I
07. Limestone
08. Coal
09. Uranium
10. Diamond
11. Inflection II, Pt. 1

Italialainen Moebius puskee mielenkiintoiseen välikköön debyyttialbumillaan. Vuonna 2014 perustettu yhtye tähtää musiikilliseen lokeroon, joka löytyy jostain Gojiran, Meshuggahin ja Toolin välimaastosta. Ajatuksenahan tämä on vallan kiehtova.

Vertailukohdat ovatkin aika selviä. Vokalisti Andrea Orrùn soundi on varsin lähellä Gojiran Joe Duplantieria, ja riffittelyssä on haettu samankaltaista raskautta kautta linjan. Tosin Moebiuksella ei ole Gojiran jyrääviä soundeja.

Kappaleisiin on myös sekoitettu Meshuggahtavaa kikkailua, joka ei mene sinne hankalimpaan polymetria-lokeroon, mutta tuo touhuun kuitenkin mukavasti nykivää kulmaa. Pitääkin sanoa, että välillä Moebius osuu ihan mukavasti maaliin.

Esimerkiksi Lead ja Coal ovat hienoja esimerkkejä siitä, mihin yhtye parhaimmillaan pystyy. Yhtye myös osoittaa, miten djentiä voidaan myös tehdä. Videobiisi Mercury pohjautuu morsetukseen. Välillä sitä onkin pohtinut, että mihin ihme random-iskuihin suuri osa djentistä oikein pohjautuukin.

Teknisesti Moebius on vimpan päälle. Soitossa ei ole epäröintiä. Välillä osutaan ihan hienoihin kertosäkeisiinkin.
Valitettavasti kokonaisuus ei kuitenkaan oikein kiehdo. Tunnin mittaisen albumin kanssa iskee puutuminen, vaikka yhtye osaa tyylillisestikin himmailla eikä vain jynkyttää morsetukseen pohjautuvaa djentiä. Joku kokonaisuudessa kuitenkin valitettavasti uuvuttaa.

Hybriksellä on hienoja hetkiä. Bändi osaa asiansa eikä paletissa ole teknisesti mitään vikaa. Kokonaisuus ei vain kanna aivan maaliviivalle asti. Suositellaan silti tsekattavaksi kaikille fiilistelydjent-Gojiran ystäville.

 

 12.11.2017, Niko Kaartinen
https://www.facebook.com/moebiusmetal/ https://moebiusmetal.bandcamp.com/album/hybris Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 554
Palaa »