Kansitaide ÆRA
Of Forsworn Vows
MCD
[ ATMF ]

( 7 )
01. An Affirmation of Forsworn Vows
02. Litany of Iron I: Ancient Graves of the Fallen - II: Rekindled Fires
03. Die Wulvsära (Am Ende der Zeit)

ÆRA on black metalin saralla hyvin uusi tulokas, sillä bändin perustamisvuodeksi on ilmoitettu kuluva kalenterivuosi. Tästä huolimatta yhtye on päässyt jo levyttämisen makuun, ainakin näin mcd-mittapuussa. Sisältönä on kolme kappaletta melodiasävyistä ja syntikoilla täydennettyä fiilistelyä.

Of Forsworn Vows tuo toisaalta mieleen viikinkivaiheen Bathoryn, toisaalta taas selvästi astetta enemmän black metalin puolelle nojaavat pohjoismaiset tapaukset. Kantavia osasia ovat koskettimien runsas rooli sekä teräväsoundiset kitarat. Ärisevät raakkunat ovat laulusuorituksina kovin keskinkertaisia ja jotenkin oudosti miksattu. Lopputulos ottaa korvaan jollain tapaa rasittavasti.

Biiseiltään levytys on lupaava, mutta rehellisesti sanoen raakile. Toisin sanoen tunnelmapuoli on hyvin kohdillaan, vaikka itse sävellykset olisivat lisähiontaa kaivanneetkin. Riffit eivät ole erityisen kaksisia eivätkä kokonaiset biisit mieleenpainuvia. Jollain tapaa soitinten harmonia ja ysärihenkinen soundimaailma kuitenkin toimii osatekijöitään paremmin.

On kiinnostava nähdä mihin kaksihenkinen ÆRA tästä kehittyy. Potentiaalia ainakin on, vaikka levy tuntuukin kuin aikamatkalta 20 vuoden taakse.12.11.2017, Serpent
https://www.facebook.com/AerapaganOfficial/ https://aera33.bandcamp.com/releases Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 499
Palaa »