Kansitaide Perished
Kark
CD
[ ATMF ]

( 7 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä!
01. Introduksjon
02. Imens vi venter...
03. Stier til visdoms krefter
04. På nattens vintervinger
05. Iskalde strømmer
06. ...og spjuta fauk
07. Befri de trolske toner
08. Renheten og gjenkomsten
09. A Landscape of Flames
10. Kald som aldri før
11. Gjennom skjærende lys

Norjalaisen Perishedin juuret ulottuvat aina 1990-luvun alkuun asti. Tästä huolimatta yhtye pääsi näyttämään kyntensä vasta norjalaisen black metalin kultakauden loputtua tai aikaisintaankin sen loppumetreillä. Kark on liki unohduksiin painuneen yhtyeen ensimmäinen kokopitkä, jonka kappalemateriaali nauhoitettiin syksyllä 1997.

Kyseessä on siis eräänlainen 20-vuotisjuhlajulkaisu. Tähän on lisäksi liitetty mukaan jo aiemmin bonusraidaksi tarkoitettu A Landscape of Flames sekä Perished 7"-julkaisun raidat Kald som aldri før ja Gjennom skjærende lys. Keväällä julkaistu levy on saanut uusintajulkaisun digipackista, joskin arvosteluun saapunut versio kattoi levyn lisäksi pelkän kansivihkon.

Musiikillisesti Kark edustaa varsin tyypillistä aikakautensa norjalaista black metalia. Reipas- ja keskitempoista sahausta on sävytetty koskettimin ja laulupuoli on takuuvarmaa, joskin yllätyksetöntä kireää rääkynää. Melodiapuoli rikastaa muuten monotonista soitantaa mukavasti, mutta ehkä turhankin epäomaperäisesti.

Soundimaailmaltaan Kark on yhä yllättävän ajankohtainen teos ja vaikkei tässä erityisen hifistä jäljestä puhutakaan, lopputulos on tasaisen toimiva.

Kark on monessa mielessä oman aikakautensa tuotos ja syyt yhtyeen verrattain tuntemattomaan olemukseen kanssabändien rinnalla ovat selvät: ei tämä teos nouse mitenkään kotimaansa paremman musisoinnin tasolle. Asiaa ei taatusti auttanut se, että yhtye hajosi vain kahen täyspitkän jälkeen. Ei suoranaisesti erikoisempi suoritus liki 15 vuotta kestäneellä uralla. Sittemmin bändin jäsenet ovat toki tulleet tutuksi monien muiden bändien kautta ja nämä ovatkin olleet astetta parempi virityksiä.

Nillityksistä huolimatta Kark on yhä kohtuullisen vaivatonta kuultavaa lajissaan. Ei levy ehkä herätä suuria tuntemuksia tai anna aihetta ylenpalttiseen suitsutukseen, mutta kyllä se paikkansa lajityypissään ansaitsee.26.11.2017, Serpent
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Seid
Seid
[ CD ]
Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 395
Palaa »