Kansitaide Khazad Dûm
Garmadh
MCD
[ Wrath of the Tyrant ]

( 4½ )
01. Intro
02. Rise of the Immortals
03. Draut Gaddur
04. Isildur's Bane
05. The Ban of Wisdom
06. Proud & Feeble Men
07. Dark Skies of Black Times (bonus)
08. Rage in the Night (bonus)

Tolkien-teemaisten bändien joukkuun lukeutuu myös kolmen vuoden ikäinen brasilialaisyhtye Khazad Dûm. Parin demon jälkeen on yhtye tarttunut esikoisminarin sarvista kiinni ja saanut julkaistuksi kahdeksan biisin Garmadh-tekeleen.

EP-julkaisuna virallisesti kulkeva levytys käsittää alkuperäisversiossaan kuusi kappaletta, joita on cd-versiossa täydennetty kahdella lisäbiisillä. Näistä viimeinen, Rage in the Night, on kenties paketin paras veto vanhaa Bathorya muistuttavalla ulosannillaan. Muu anti onkin sitten astetta heikompaa räveltämistä.

Garmadh on nopeatempoista äärimetallia, joka lainaa osasia niin black metalista, deathista kuin myös viikinkimetallista. Voisin kuvitella, että bändi on Bathorynsa kuunnellut; siinä määrin lähtevät puhtaat hoilotuslaulut parissa kohtaa. Muutoin riffityöskentely on kuitenkin velkaa jonnekin ensimmäisen aallon blackin suuntaan.

Puhdasta black metalia levy ei ole kuitenkaan nähnytkään ja tämä onkin yksi levyn ongelmista. Mukana on nimittäin "vähän kaikkea", mutta ei kuitenkaan kunnolla mitään. Sanalla sanoen kappaleet ovat lievästi ankeita demotuksia, joista puuttuu punainen lanka, mutta myös hyvät soundit ja toimivat laulut. Lopputulema on vähän sinne päin olevaa demotason sutkutusta, josta on vaikea innostua.

Ei Khazad Dûm mitään luokatonta huttua ole, mutta lajissaan varsin väsynyttä ja nopeasti tympäännyttävää kamaa. Kun mikään ei ole selkeästi hyvin, vaan kaikki vähän sinne päin, jää levyn pyörittely käytännössä lähes minimiin.23.11.2017, Serpent
https://khazaddm.bandcamp.com/releases https://www.facebook.com/Khazad-D%C3%BBm-899304760127705/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 698
Palaa »