Kansitaide Bark
Like Humans Do
CD
[ Sound of the Hound Records ]

( 7½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä!
01. It's All In Your Head
02. Aftermath
03. Last Man Standing
04. Hollow Words
05. Cannibal Law
06. My Heart Is a Bone
07. Like Humans Do
08. A Tribute to San La Muerte
09. Freedom to Hate
10. Wild Thing
11. Dog Life
12. No Shelter
13. Speak to the Dead

Kun jo levyn saatekirjeessä on selkeitä vaikeuksia ilmaista arvosteluun tulevan levyn tyyliä, herää persuksissa pelko jonkinlaisesta hipsterismistä, jota edes levyä promotoiva taho ei ymmärrä. Ei hätää, levysetä auttaa: Barkin kakkoslevy edustaa ehtaa death'n'rollia pitkälti Entombed- ja Entombed A.D. -yhtyeiden hengessä.

Like Humans Do on energistä, raskasta ja helposti sisäistettävää kamaa, josta kuuluu läpi paitsi perinteisen ruotsikalmailun, myös selvästi rokkaavammin groovaava svengi. Tempo ei ole erityisen rivakka, mutta riffit ovat raskaita ja purevia. Kitarasoundi on murean repivä ja tätä tuetaan hyvin napakanjämpteillä rumpalointiotteilla.

Laulun örähtelevä karjunta jatkaa hyvin samalla linjalla ja ehkä eniten kaikesta määrittääkin bändin lokerointia helpottavaa työtä. Mitään varsinaisesti uutta ja ihmeellistä Bark ei käytännössä tarjoa, mutta se minkä bändi tekee, se tekee verrattain hyvin.

Laulajan vahva tyyli itse asiassa kelpaa hyvin vertailuun vaikka L-G Petrovin kanssa, eikä itse biisimateriaalinkaan tarvitse hävetä ruotsalaisverrokkinsa rinnalla. Paikoin Bark soittaa suohon entisen death metal -legendan näiden omassa pelissä.

Like Humans Do on hyvä levytys, jonka suurimpia puutteita ovat lievä monotonisuus ja selkeiden hittivetojen puute. Hyvä tuotanto tekee paljon, mutta paremmilla biiseillä bändi voisi kohota aivan uudenlaiselle tasolle. Virkistävä tuttavuus Bark joka tapauksessa on ja tässä lajissa selvästi parhaasta päästä.14.11.2017, Serpent
https://barkantwerp.bandcamp.com/ https://www.facebook.com/bark666 Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 519
Palaa »