Kansitaide Purple Hill Witch
Celestial Cemetary
CD
[ The Church Within Records ]

( 6½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä!
01. Ghouls in Leather
02. Harbinger of Death
03. Celestial Cemetery
04. Around the Universe
05. Menticide
06. The First Encounter
07. Burnt Offering

Purple Hill Witchin toinen tuleminen tekee jo ennen levyn laittamista soittimeen selväksi, että nyt ollaan vahvasti retroilevan, tai oikeammin eräänlaisen protometallin, äärellä, sillä Celestial Cemetary vie niin riffeillään kuin soitollaankin paljon 80-lukua kauemmas.

Doom metalin varaan menonsa rakentava kama tuo toisaalta mieleen edesmenneen occult rock -buumin bändit ja soitto onkin kovin rokkaavaa. Tukea tälle on haettu soundeista, jotka ovat ainakin metallimielessä kovin epäkonventionaaliset. Kitaran särö on pehmeä ja basso enemmänkin kehrää kuin murisee.

Laulajan melodinen hoilottelu tuo mieleen alkuvaiheen Ozzy Osbournen tyyliä tapailevat maneerit. Tässä mielessä Purple Hill Witch haiskahtaakin epätavalliselta lajissaan, jos ei varsinaisesti omaperäiseltä.

Biisien groove on helposti tarttuvaa, vaikka yksittäiset riffit eivät erityisen innovatiivisia olekaan. En useimmin erityisemmin lämpene näin selkeälle tähteiden kierrättämiselle, mutta jotain menevää Taivaallisessa hautausmaassa kuitenkin on. Johtuuko se sitten häpeilemättömän peittelemättömästä jäljittelystä, energisestä kielisoittimien tapailusta vai kaikkien eri osatekijöiden yhteensopivuudesta, jää vain arvailuni varaan.

Eikä sillä lopulta väliäkään ole. Celestial Cemetary on loppuviimeksi ihan kelpoa kamaa ja lajityypissään onnistunutta sellaista. Se, ettei tällaisesta sitten ymmärrä tai tälle lämpene, on kokonaan oma aiheensa.12.11.2017, Serpent
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Purple Hill Witch
Purple Hill Witch
[ CD ]
https://www.facebook.com/PurpleHillWitch https://www.reverbnation.com/purplehillwitch Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 473
Palaa »