Kansitaide Biesy
Noc lekkich obyczajów
CD
[ Third Eye Temple ]

( 7 )
01. Kazdego dnia
02. W krew
03. Powroty
04. Czern nas prosi
05. Rzucony w przestrzen
06. Noc lekkich obyczajów

Puolalaisyhtye Biesy on uusi lajissaan, mutta tästä huolimatta on yhtye leiponut kokoon varsin hyvän debyyttilevyn. Blackia ja deathia sekoittava kokonaisuus on raskas, mustanpuhuva ja pahansisuinen. Jotain tärkeää teoksesta kuitenkin puuttuu.

Noc lekkich obyczajów esittää musiikkinsa puolaksi, joten sanoituksia on paha lähteä arvailemaan ilman sanakirjaa. Tunnelma puolestaan on sysimusta ja sellaisenaan mielekästä kuunneltavaa lajissaan. Levylle onkin saatu varsin hyvin tasapainoileva kooste mustuutta ja kalmaa bändin varsinaisesti kellahtamatta kummallekaan puolelle musansa osalta. Tämän rinnalla jopa Behemothilla olisi Biesyltä opittavaa.

Jos jotain levy kuitenkin tekee vaisusti, niin koukuttavuuden ja tarttuvuuden. Biisit ovat paikoin turhan pitkiä ja meno on itseään toistavaa. Vaikka paksu soundimaailma istuu poikkeuksellisen hyvin niin hitaisiin kuin nopeisiinkin kohtiin, keskitempoisia osuuksia unohtamatta, uppoutuu levy toisinaan turhankin hyvin omaan kieroiluunsa ja unohtaa siinä sivussa biisien toimivuuden.

Laulupuolen karjahtelut, örähtelyt ja matala mörinä toimivat rinnakkain hyvin. Kiekko on siis monin puolin miellyttävää onnistumista. Sitä jotain taianomaista levyltä kuitenkin jää toivomaan ja lopulta sormi kääntyy syyttämään hieman raakilemaista biisikokonaisuutta. Tästäkin huolimatta levyä kehtaa suositella death/blackin kuulijakunnalle.27.11.2017, Serpent
https://biesy.bandcamp.com/releases Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 389
Palaa »