Kansitaide Amberian Dawn
Darkness of Eternity
CD
[ Napalm Records ]

( 7+ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. I’m The One
02. Sky Is Falling
03. Dragonflies
04. Maybe
05. Golden Coins
06. Luna My Darling
07. Abyss
08. Ghostwoman
09. Breathe Again
10. Symphony Nr. 1, part 2 – Darkness of Eternity

Kesto: 46:25

Amberian Dawn oli reilut kymmenen vuotta sitten aloittaessaan erittäin lupaava yhtye jo ensidemostaan lähtien, ja pari ensimmäistä albumia vain vahvisti bändin musiikillista sanomaa. Jossain vaiheessa lähes kerran vuodessa uuden levyn julkaisevan yhtyeen suunta alkoi hukkua, tai ehkä biisintekijä Tuomas Seppälän mielestä vasta löytyä. Ihan kuinka vain, minulle bändin sinfonisimman puolen paisuttelu ei ole tehonnut täysillä, ja kahden ensimmäisen albumin maanläheisempi lähestymistapa sopi bändille paremmin.

Seitsemännellä albumillaan Darkness of Eternity Amberian Dawn saa viimein kurssiaan korjattua. Äärimmäisyyteen asti klassista musiikkia ihannoivassa metallissa minua häiritsee edelleen jokin, mutta nyt kappaleisiin on löydetty ihastuttavalla tavalla ideaa. Videollekin päätynyt I’m the One starttaa levyn vauhdikkaasti ja ansiokkaasti Sky Is Fallingin ja Dragonfliesin jatkaessa vielä laadukkaammin. Viimeksi mainitussa kuullaan väliosa, jossa mahtipontiset orkestraatiot yhdistetään blast beatiin kuin Dimmu Borgirin kappaleissa konsanaan.

Perinteisestä suomalaisesta iskelmämusiikista tyylillään lainaava Maybe edustaa albumin seesteisempää puolta. Vaikken näytekappaleena vielä siitä hirveästi välittänyt, kokonaisuudella se osuu juuri oikeaan paikkaan Amberian Dawnin mittapuulla äärimmäisen nopean Dragonfliesin jälkeen. Albumin puolivälin yli siirrytään jälleen kolmen vauhtia ylläpitävän kappaleen tahdissa. Näistä powermetallinen Abyss nousee esiin yhtenä levyn kohokohdista, kun taas Luna My Darling  ja Ghostwoman jäävät tässä joukossa unohdettavammiksi rytistelyiksi. Queenista muistuttava Breathe Again loistaa levyn loppupään kappaleista puhtaasti klassista musiikkia edustavan päätösraidan saattaessa albumin dramaattiseen päätökseen.

Ilmiömäisen laulajaneidon Caprin lisäksi levyltä nousee esiin yhtyeen perustajan ja ainoan alkuperäisjäsenen Tuomas Seppälän hienot kosketinsovitukset aina vikkelistä soololuritteluista massiivisiin orkestraatioihin. Vaikka mahtipontisuudesta ei ole tingitty tälläkään kertaa, niiden ohella levyltä jää tällä kertaa mieleen myös useita nerokkaita sävellyksiä.

Olisin enemmän kuin iloinen, jos voisin sanoa Amberian Dawnin tehneen uransa parhaan rieskan, mutta vuonna 2008 julkaistu The Clouds of Northland Thunder pysyy voittamattomana. Se on kuitenkin miellyttävä tosiasia, että Darkness of Eternity pesee helposti Magic Forestin ja Innuendon ollen siten onnistunein Caprin kanssa tehdyistä uusia kappaleita sisältävistä Amberian Dawn -albumeista.10.11.2017, Sami Kontio
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Innuendo
Innuendo
[ CD ]
Magic Forest
Magic Forest
[ CD ]
Re-evolution
Re-evolution
[ CD ]
Circus Black
Circus Black
[ CD ]
End Of Eden
End Of Eden
[ CD ]
http://amberiandawn.com https://www.facebook.com/amberiandawn/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1316
Palaa »