Kansitaide Scientific Method, The
Music Inspired By Blade Runner
Digital
[ omakustanne ]

( 7 )
01. Tyrell Corp
02. A Terrible Place To Be
03. Electric Sheep
04. JF Sebastian's Place
05. A Short Love Story
06. 2049

Blade Runner, tuo scifi noir -leffoista luultavasti ikonisin, on tänä vuonna erityisen ajankohtainen jatko-osansa, Blade Runner 2049:n myötä. Siksi ei olekaan yllättävää että mitä erilaisempia tribuutteja tälle Harrison Fordin ja Rutger Hauerin tähdittämälle 80-luvun klassikolle on ilmaantunut. Etenkin enemmän tai vähemmän retroilevan elektronisen musiikin saralla tribuutteja on nähty useampia, luonnollisesti: paitsi että elokuva on määritellyt ison osan nykyisestä retrofuturistisesta estetiikasta, on Vangeliksen soundtrack saavuttanut klassikon aseman, sekin.

Georgian Savannahista – sama kaupunki jossa Forrest Gump kertoi elämäntarinansa odottaessaan bussia – kotoisin oleva yhdenmiehen projekti The Scientific Method, joka itse kuvailee ilmaisuaan abstraktiksi elektroniseksi musiikiksi, lyöttäytyy kunnianosoittajien joukkoon varsin mielikuvituksettomasti nimetyllä EP:n mittaisella Music Inspired By Blade Runnerillaan. Arvostelukappaleen kuuden biisin ja 18 biisin mittainen julkaisu ei kuitenkaan mitenkään orjallisesti pitäydy Blade Runnerin synkeän futuristisissa film noir –teemoissa, vaan tarjoaa myös seesteisempää, kauniimpaa maalailua.

Teemaan sopien iso osa EP:n ilmaisusta on retrofuturistista syntetisaattorimusiikkia; sana synthwave tulee väistämättä mieleen, mutta vaikka soundi on retro ja yhtymäkohtia on monia, on Music Inspired By…:n musiikki silti sekä sen verran abstraktia maalailua, että modernia, ettei retrokasarimusiikin leima yksinään riitä kuvailemaan EP:tä. Käytännössä täysin vailla synthwavelle ominaista määräävää rumpuohjelmointia levytys meneekin jonnekin ambientin, IDM:n ja retrowaven välimaastoon olematta puhtaasti mitään näistä.

Puhtaan musiikillisesti Music Inspired By… on ihan korvia miellyttävää, rauhallista ja taustamusiikiksi hyvin sopivaa maalailua, mutta toisaalta ei sen enempää. Täten Music Inspired By… on ihan kiva joskin loppujen lopuksi triviaalinpuoleinen retroelektroninen välipala.06.11.2017, Jesse Ryhänen
https://www.facebook.com/TheScientificMethod http://scientificmethodmusic.com/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 725
Palaa »