Kansitaide Kohti Tuhoa
Pelon neljäs valtakunta
CD
[ Svart Records ]

( 9- )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Hajota ja hallitse
02. Anna kaikkes
03. Meille on valehdeltu
04. Ei pelastusta
05. Saatanan lampaat
06. Jaettu maa
07. Saastaa
08. Kiire läpi elämän
09. Pelon neljäs valtakunta
10. Maan tapa
11. Oma helvetti
12. Jotain sisältä rikki

kesto: 20:19

Hardcoressa ei kuulu puhallella muniin vaan puristaa niistä kaikki mehut. Ja sitten on vielä ne tapaukset, jotka repivät munat irti kokonaan. Helsinkiläinen Kohti Tuhoa kuuluu jälkimmäiseen ryhmään. Sen myrskyisässä hooseessa kuuluu kasariajan taistelu, mutta katse kohdistuu silti tähän päivään. Kiukunkohteet eivät ole tietenkään muuttuneet juuri mihinkään. Systeemi on mätä ja oravanpyörä jatkaa pyörimistään.

Jos ensialbumi Rutiinin orja meuhkasi kuulijan suunnilleen tajuttomaksi, ei sen seuraaja Pelon neljäs valtakunta helpota yleisön olotilaan lainkaan. Bändi murjoo ja myllyttää armotta kuin huomista ei olisi. Vaikka maailma on jo valmis, siitä löytyy aina pikku virheitä. Pelon neljäs valtakunta sen sijaan ei juuri virheitä sisällä.

Vaikka Pelon neljäs valtakunta on debyyttiä hieman harkitumpi (mikä tässä tapauksessa on toki vähän harhaanjohtava määritelmä), ei sen ote ole pehmentynyt lainkaan. Päinvastoin. Levy on hardcore-nyrkinisku, puhdas voimannäyttö täynnä väkivaltaista, eläimellistä vimmaa. Vaikka musiikki itsessäänkin on jo päällekäyvää, siinä huomionarvoisin piirre on laulaja Helena Hiltusen raivo, jonka ilmaisu pyyhkii pöytää monen miehenkin räksytyksellä.

Parikymmenminuutinen ryöpytys on tiukkaa hardcorea alusta loppuun, mutta vahvuutta se on sekin, että suoraviivainen runnonta sisältää myös mukaansa tempaavaa groovea. Biiseissä on tarttuvuutta ja, näinkin kapeissa raameissa, hyvinkin vaihtelevaa matskua. Lainakappaleiden osastoa edustaa Painajaisen rouhea Saatanan lampaat, kun taas Kiire läpi elämän -kappale sisältää jopa kitarasoolon. Oikeaoppisesti kiukunpuuskat eivät kestä yli kahta minuuttia, mutta levyllä on tähän kaksi poikkeusta: nimikkokappale rymiseen vielä bändille ominaisilla piirteillä, mutta lähes neliminuuttinen päätöskappale, keskitempoinen Jotain sisältä rikki on huomattavasti painostavampaa julistusta, joskin tietenkin bändin omien raamien sisällä. Se on hyvinkin toimiva päätös valtakunnan peloille.

Suomalainen hardcore on kasariajasta lähtien nauttinut arvostusta, eikä Kohti Tuhoa sen mainetta ainakaan heikennä. Pelon neljäs valtakunta on omassa genressään mitä jämäkin oppitunti!07.11.2017, Janne Rintala
https://kohtituhoa.bandcamp.com/album/pelon-nelj-s-valtakunta https://www.facebook.com/kohtituhoa/?fref=ts Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 2122
Palaa »