Kansitaide Kuudes Silmä
Pelko
CD
[ Svart Records ]

( 9- )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Muistot palaa
02. Pelko
03. Sinä ja minä
04. Aistiharhoja
05. Sivustakatsojat
06. Hiljaisuus
07. 16. huhtikuuta
08. Valmis sotimaan
09. Kuolemaa
10. Pois suljettu
11. Viimeinen ilta

kesto: 41:40

Berliinissä ensiparkaisunsa päästänyt, mutta tyystin kotimainen Kuudes Silmä on esikuvansa kuunnellut. Sen varjoissa vaeltelevissa melankolisissa soinnuissa kuuluu kotimaisen goottirockin uranuurtajan, Mustan Paraatin tuhkat siinä missä Pyhät Nuketkin.

Bändi on kotiläksynsä tehnyt. Pelko on kuin malliesimerkki, jopa kliseinenkin, miten tällaisen lajin kuuluu edetä ja miltä kuulostaa. Mutta, vaikka Pelko olisikin täysin genretietoinen (esimerkiksi kansikuvasta voi astia hieman The Curen Pornographya) on Kuudennen Silmän nelikko onnistunut luomaan Pelolle mitä osuvinta ahdistusta ja kohtalokkuutta.

Pelko ei nojaa yhteen tai kahteen osumaan, vaan kokonaisuus kantaa yllättävänkin koukuttavasti. Bändin ilmaisussa on vahvaa punk-henkeä, mutta puhtaampaa puolta tuodaan mukaan lähinnä koskettimin ja kitaramelodioin. Laulumelodioillakin on toki iso merkitys, mutta myös sävellyksellisesti bändi on ymmärtänyt kompaktin ilmaisun päälle. Kahta biisiä lukuun ottamatta kaikki rallit pysyvät alle neljän minuutin mitoissa.

Kun periaatteessa jokainen kappale puoltaa paikkaansa, on melkein helpompaa nostaa esiin korvaa vähemmän miellyttävät hetket. Jos Hiljaisuuden rauhallisempi laulu vielä menee, niin päätöskappale Viimeisen illan alun yhteislaulun nasaalius alkaa jo vähän ärsyttääkin. Kuitenkin hermoja kutkuttavaa matskua on lähes levyllisen verran. Satunnaisotantana esimerkiksi edellisiltä vinyylisinkuilta tutut Muistot palaa ja Kuolemaa, ja myös käskyttävällä rytmiikalla etenevä 16. huhtikuuta ovat malliesimerkkejä joilla kuulijaa puristetaan pihteihin.

Pelko ei kalpene millään lailla esikuviensa rinnalla. Jos vaikkapa Peilitalossa-levyä pidetään suomalaisen goottirockin kulmakivenä, niin yhtälailla Pelko voisi olla albumi, joka muistetaan useammankin vuoden päästä. Ei uraauurtava levy, mutta ainakin vahva paketti kolkkoa tunnelmaa, koukuttavia melodioita ja hyvää svengiä.14.11.2017, Janne Rintala
https://fi-fi.facebook.com/KuudesSilma/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 2326
Palaa »