Kansitaide Heat
Night Trouble
CD
[ This Charming Man Records ]

( 6½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Night Trouble
02. Burden
03. Sullen Eyes
04. Granny Notes
05. Hide and Seek
06. Where Love Grows
07. The Kraken
08. Divided Road
09. 46 Miles to E

Kesto: 46 min.

Retroilu on nyt muotia metallissa. Uusien tai ainakin uusiksi naamioitavien ideoiden sijaan monet uudet bändit lähtevät mukailemaan yleensä 80-lukulaista äänimaailmaa analogisilla äänitysvehkeillä sekä, tietenkin, apinoimalla (usein syystä) edesmenneitä musiikillisia kliseitä. Kuten olettaa saattaa, toiset bändit tekevät apinoinnin paremmin ja parhaimmillaan touhu on aidosti viihdyttävää seurattavaa.

Saksalainen Heat, jota ei sovi samanlaisesta nimestään huolimatta sekoittaa huomattavasti isompaan H.E.A.T:iin, veivaa kasarin sijaan vuosikymmenen vanhempikantaista räimettä, eli 70-lukulaista hard rockia ja varhaismetallia. Groove on kaikki kaikessa ja pääasiassa homma toimii oikein mainiosti, vaikka mestarillista tekeminen ei missään välissä olekaan. Esimerkiksi musavideobiisiksi valikoitunut Hide and Seek ei ole ollenkaan pöllömpi ralli ja saa menojalan vipattamaan mukanaan. Levyn avaus- ja nimikkoraita Night Trouble alkaa niin hönöllä kysymyksellä (”Are you ready for some night troyblye?”), että pakkohan sille on hymyillä, ja samalla typerähkö repliikki onnistuu asettamaan kuulijan oikeanlaiseen mielentilaan levyä varten.

Night Trouble on ihan kelvollinen kiekko, jonka suurin ongelma on toisaalta sen ennalta-arvattavuus, mutta myös kaksi mammuttimittaista biisiä. Monille ennalta-arvattavuus tällaisessa nostalgiadollarin perässä juoksemisessa on juuri paras mahdollinen myyntipuhe, mutta itse ainakin jään kaipaamaan jotakin uutta oivallusta tai kierrepalloa totuttuun kaavaan. Tuollaisia kierrepalloja voisivat olla kaksi pitkää biisiä, Where Love Grows (8:32 min) ja 46 Miles to E (7:30 min), mutta valitettavasti mainitut rallit ovat isolla marginaalilla levyn heikointa antia; etenkin Where Love Grows on useita minuutteja liian pitkä ja sävellys jää jumiin tympeään "tunnelmoivaan" C-osaansa.

Night Trouble on ihan ok, ei juuri muuta. Levynä se on varsin viatonta hupailua, mutta samalla se kuvastaa huolestuttavaa trendiä nykymetallissa vilkuilla uusien oivallusten sijaan takaisin vanhoihin, läpi kulutettuihin ratkaisuihin. Tämä johtuu tietenkin osaltaan fanien vaatimuksista kuulostaa samalta kuin aina ennenkin, joten ehkä meidän diggarien ja kriitikkojen tulisi luimistella bändien sijaan peilikuvallamme. Sen, että ensimmäisten tahtien jälkeen tietää mihin biisi menee, ei pitäisi olla universaali hyve.04.11.2017, Aleksi Peura
http://www.heatbandofficial.com https://www.facebook.com/heatbandofficial Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 924
Palaa »