Kansitaide Psychework
Siege
Digital
[ Ranka Kustannus ]

( 9- )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä!
01. Siege

Vuosi ja rapiat päälle jyväskyläläinen Psychework kiskaisi esikoislevyllään The Dragon’s Year sellaiset lukemat mittariin, että ihme on, jos tällä vuosikymmenellä tulee kuultua parempaa uutta metallilevyä. Kappaleiden välitön tarttuvuus kätkee alleen paljon syvyyttä, eivätkä rallit kulu puhki, eivät sitten millään. Näitä sanoja kirjoittaessani olen pyöräyttänyt The Dragon’s Yearin soittimessani helposti sata kertaa ja edelleen, kerta toisensa jälkeen, kappaleet sykähdyttävät samalla tavalla kuin ensimmäisten kuuntelujen aikoihin.

Odotukseni yhtyeen tulevalle toiselle levylle ovat täten, luonnollisesti, kovat. Siege on ensimmäinen lohkaisu tulevalta ja kirjoitushetkellä vielä (julkisesti, ainakin) nimettömältä kakkoslevyltä, ja se kaikkein tärkein kysymys on: voiko esikoislevyn emotionaalinen paatos kestää toisenkin levyn verran? Yhden biisin perusteella uskaltaisin väittää, että kyllä, kyllä kestää.

Siege on melko turvallinen Psychework-biisi ja se sopisi sellaisenaan esikoislevylle – tämä on sekä kehu että orastava kritiikki. Kappale on dramaattinen olematta melodramaattinen, kertosäe tarraa ensikuulemalla mutta kokonaisuus kasvaa jokaisen kuuntelun myötä, ja Antony Parviainen vetää – edelleen – aivan saatanan hyvin. Se, että edellisen virkkeen kuvaus pätisi koko esikoislevyyn ja jokaiseen sen biiseistä, kertoo myös paljon, sillä Siege haiskahtaa hiukan vanhojen askelmerkkien seuraamiselta. Okei, jos luvassa on toinen levyllinen The Dragon’s Yearia, en aio valittaa asiasta, mutta pitkällä tähtäimellä yhtyeen kuin yhtyeen on kyettävä uudistumaan pysyäkseen kiinnostavana sekä freesinä; katsokaa vaikka kaavoihinsa kangistuneita porukoita a’la AC/DC, Sabaton, Powerwolf ja kumppanit, niin näette mihin yhden jipon loputon lypsäminen voi johtaa.

Huoleni on, mitä luultavimmin, ennenaikainen, koska Siege on vasta ensimmäinen sinkkulohkaisu kakkoslevyltä eikä sinänsä kerro muuta kuin että lisää laadukasta, progeilevaa melometallia on luvassa. Mielenkiintoista nähdä, kuinka Siege asettuu osaksi levykokonaisuuttaan, sillä The Dragon’s Yearin yksi suurimpia hienouksia oli se, kuinka levy kertoi tarinan pelkällä musiikillisella kehityksellään (jos kuuntelee vain levyn ensimmäisen ja viimeisen biisin, saattaa luulla niiden olevan peräisin eri levyiltä, mutta kokonaisuutena kuultuna muutos tapahtuu todella hienovaraisesti). Hienoinen miinus Siegen suuntaan tulee turhan täyteen ahdetusta äänimaailmasta, joka sortuu tarpeettomaan loudness wariin. Voisin jaaritella viikkotolkulla The Dragon’s Yearista ja Psycheworkista, mutta yhden kappaleen perusteella olen, edelleen, luottavainen yhtyeen tulevaisuuteen sekä kakkoslevyn armottomaan laatuun.

 

 13.11.2017, Aleksi Peura
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Ghost Patrol
Ghost Patrol
[ Digital ]
The Dragon's Year
The Dragon's Year
[ CD ]
http://www.psychework.com/ https://www.facebook.com/psychework/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 2637
Palaa »