Kansitaide Magenta Harvest
...and Then Came the Dust
CD
[ Apostasy Records ]

( 7 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Flock of Reckoning
02. The Murderous Breed
03. When Your World Turns to Glass
04. An Abode of Ashes
05. The Search for the Higher Water
06. Signs of Death
07. ...and Then Came the Dust
08. A Terminal Hymn to Cold
09. The Pane of Eden

Magenta Harvest on mielenkiintoinen läpileikkaus kotimaan vähemmän isojen bändien muusikoita. Perustajajäsenet Timo Kontio ja rumpali Janne Mannnen tunnetaan monista yhtyeistä, kuten ...And Oceans, MyGrain ja Pain Confessor. Itse asiassa kenties juuri tästä syystä miellän bändin yhä jonkinlaiseksi ...And Oceansin perimäksi.

Näiden herrojen lisäksi mukana ovat muun muuassa Chthonian-yhtyeen Jonas Frilund ja Mathias Lillmåns, joista jälkimmäinen muistetaan myös Finntrollin riveistä. Muitakin yhtyeitä näiltä miekkosilta toki löytyy. Ja sitten on kitaristi Timo Hanhikangas, eipä unohdeta häntäkään.

Tästä kokeneesta viisikosta rakentuu nyt jo toistakymmentä vuotta kasassa ollut Magenta Harvest, melodista death metalia veivaava yhtye, joka kaihtaa ne kaikkein tyypillisimmät lokeroinnit ja leimasimet. Vaikka perusrakenne on vanhakantaisessa kuolonmetallissa, juuri melodisemmat riffit rikastavat soittoa kiinnostavalla tavalla. Vielä ehkä astetta "erikoisempaa" on satunnaisten syntikoiden käyttö, joka rikkoo kaavaa entisestään ja - ironista kyllä - tuo mieleen jo kauan sitten kuopatun ...And Oceansin.

...and Then Came the Dust voisikin tietyllä tavalla olla ...And Oceans death metal -versiona, mutta sitten taas on paljon muutakin. Örinälaulut ovat vahvat ja niiden rinnalle on otettu ajoittaista rääkynää. Kokonaisuus on siis merkittävästi erilainen, vaikkakin jollain tapaa tutun kuuloinen.

Yhdistelmä on mainio, mutta kenties riffien saralta hieman turhan vähäkoukkuinen. Vaikka levyn tunnelma on vahva ja biisikattaus riittävän mielenkiintoinen, biiseissä ei ole erityisen mieleenpainuvia yksittäisiä kohtia tai niin sanottuja tapporiffejä.

Levynä ...and Then Came the Dust on ehdottomasti enemmän onnistunut kuin epäonnistunut, mutta sitä jotain jäin kokonaisuudelta kaipaamaan. Paikoin nimittäin tuntuu siltä, että yhtye on yksinkertaisesti tyytynyt liian vähään tai sitten koukut ovat vain jääneet ajatuksen asteelle. Joka tapauksessa melodisemman kuolon ystäville levyä kehtaa suositella.06.11.2017, Serpent
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Volatile Waters
Volatile Waters
[ CD ]
https://www.magentaharvest.com/ https://www.facebook.com/MagentaHarvest/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta MORE MUSIC:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 788
Palaa »