Kansitaide Vision Divine
Best Of Vision Divine
CD
[ earMusic ]

( 7½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. New Eden
02. Vision Divine
03. Send Me An Angel
04. Taste Of Goodbye
05. The Fallen Feather
06. La Vita Fugge
07. The Perfect Machine
08. God Is Dead
09. The 25th Hour
10. Voices
11. Mermaids from Their Moons
12. Destination Set to Nowhere
13. Gutter Ballet (Savatage cover)

Alkujaan Vision-nimellä perustetun powermetalliyhtye Labÿrinthin vuonna 1991 alkuun saattanut Olaf Thörsen (oik. Carlo Andrea Magnani) ajatteli vuonna 1998 aloittaa soolouran. Soolouransa nimeksi mies laittoi Vision Divinen. Laulajakseen hän kutsui Labÿrinthin alkuperäisen vokalistin Fabio Lionen, joka siihen aikaan vaikutti jo Rhapsodyn keulilla.

Parikymmentä vuotta myöhemmin en ainakaan itse vieläkään ymmärrä, mihin Thörsen luuli sooloprojektiaan tarvitsevan, sillä Vision Divinen musiikki ponnistaa täsmälleen samoista kevyesti progen melodisen powermetallin lähtokuopista kuin emäbändinkin tekemiset. Nyt on joka tapauksessa aika koostaa Vision Divinen uran biisiparhaimmisto yksiin kansiin.

Fabio Lione kävi viitisen vuotta (2003–2008) laulamassa muissa maisemissa. Juuri tuona, yhtyeen tuotteliaimpana, aikana laulajan (ja apusäveltäjän) postia hoiti sittemmin suomalaisessa Thaurorodissakin solistina piipahtanut, nykyisin Whitesnaken kosketinsoittajana leipänsä ansaitseva Michele Luppi, jonka keulittamana syntyivät albumit Stream of Consciousness (2004), The Perfect Machine (2005) ja The 25th Hour (2007). Luppin aikakauden levyt eroavat Vision Divinen muusta tuotannosta lähinnä vähäisellä rahtusella lisääntynyttä progressiivisuutta.

Kokoelmalla Lione laulaa kappaleet 1–4 sekä 11–13, Luppi loput. Yhtyeen historiaa tuntematta satunnainen levynkuuntelija ei välttämättä edes huomaisi laulajan vaihtumista levyn kesken. Kumpikin laulaa komeasti ja laajalta skaalalta. Solistien äänialat ja äänenväritkin ovat hyvin samanlaiset. Suurin ero (joka saattaa tosin olla ihan vain omissa korvissani), on se, että en kuolemakseni edelleenkään saa Lionen englannin ääntämisestä mitään selvää.

Lähes 20 vuoden aikana Vision Divinessa on soittanut lähes koko italialaisen powermetallin muusikoiden parhaimmisto. Soittamisen laatu ei koskaan ole Vision Divinessä ollut pulma. Pulma, jos sen sellaiseksi mieltää, on kappalemateriaali joka – olipa se tehty sitten ennen vuosituhannen vaihdetta tai toistakymmentä vuotta sen jälkeen – edustaa jo ennen vuotta 2000 juurikin Labÿrinthin ja Rhapsodyn keulittamana huippunsa (ja aikansa) elänyttä Italo-poweria niin hyvässä kuin pahassakin tyypillisimmillään, mihinkään suuntaan pitkänkään uran aikana kehittymättä.

Vaikka kokoelman päättävän kappaleen versiointi on meikäläiselle sama asia kuin eräille Muhammedin piirtäminen, tyydyn vain kiristelemään hampaitani. Paikat tässä vielä irtoavat, mutta tunnustan silti, ettei Vision Divinessä ole bändinä mitään perustavanlaatuista vikaa. Se on ehdottomasti valioyksilö genressään, vaikkei kahden keskushahmonsa pääyhtyiden tuotannon parhaiden hetkien rinnalle yllä edes kokoelmallaan.

 

 13.12.2017, Mape Ollila
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Destination Set To Nowhere
Destination Set To Nowhere
[ CD ]
9 Degrees West Of The Moon
9 Degrees West Of The Moon
[ CD ]
The 25th Hour
The 25th Hour
[ CD ]
The Perfect Machine
The Perfect Machine
[ CD ]
Stream of Consciousness
Stream of Consciousness
[ CD ]
https://fi-fi.facebook.com/visiondivineofficial/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta MORE MUSIC:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1050
Palaa »