Kansitaide Harmdaud
Blinda Dödens Barn
CD
[ omakustanne ]

( 7 )
01. Vägens slut
02. Själens vanmakt
03. Blinda dödens barn
04. Slagregn
05. Andetag
06. Till glömskan
07. Vemodet
08. Memento Mori

Sooloprojekti Harmdaud on Andreas Stenlundin hengentuotos, joka nyt on saavuttanut ensimmäisen kokopitkän vaiheen. Luvassa on 40-minuuttinen paketti melodista äärimetallia, joka on ottanut vaikutteita blackin ja deathin puolelta, mutta kummallekaan kunnolla kumartamatta.

Blinda Dödens Barn on yhtäältä sukua Amon Amarthin tyylille, mutta on melodiakieleltään selvästi erilaista. Melometalliteemojen lisäksi vivahteita voi aistia viikinki- ja folkmetallin puolelta, jotka tässä tapauksessa ovat nivoutuneet yhteen eheäksi paketiksi. En aivan tarkkaan osaa sanoa millaiselle yleisölle Blinda Dödens Barn on omiaan, mutta mieltymykset ruotsalaiseen melometalliin lienevät lähinnä tämän teoksen kannalta olennaisia.

Soundeiltaan vahvasti soiva levy on myös laulettu hyvin. Mukana on niin rääkyä kuin örinääkin, jos ei ehkä aivan lajinsa kärkitasoa. Syntikoita puolestaan on tuotu antamaan lisäsävyä sävellyksille, ja se toimii ratkaisuna varsin hyvin.

Vaikka Blinda Dödens Barn on sävellyksiltään hieman hiomaton kokonaisuus, sitä kuuntelee varsin mielellään, vaivaantumatta tai tylsistymättä. Ei se ehkä pankkia räjäytä, mutta ainakin toimii kelpona avauslevynä Stenlundin soolotuotannolle.07.11.2017, Serpent
https://www.facebook.com/Harmdaud/ https://harmdaud.bandcamp.com/releases Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta MORE MUSIC:ista Lukukertoja : 711
Palaa »