Kansitaide Ephemerald
Till The Sea Swallows Us Whole
Digital
[ ROCKSHOTS Records ]

( 9 )
01. Till The Sea Swallows Us Whole

Alkuvuodesta ensisinkkunsa I Bear Fire julkaissut Ephemerald ei sitten lähtenytkään ensilevyn kimppuun, vaan suo meille vielä toisen maistiaisen siitä, mitä joku päivä kenties pitkäsoiton muodossa tuleman pitää. Ilmeisesti myös metallin puolella ollaan entistä enemmän siirtymässä sinkkukohtaiseen julkaisutapaan. Henkilökohtaisesti halajaisin kokonaisuuksia, mutta meneehän se näin palastellenkin.

I Bear Fire oli intensiteetiltään suorastaan järkälemäisen päällekäyvä veto. Tuore Till The Sea Swallows Us Whole on monella tapaa jatkumoa edeltäjälleen, mutta aivan samaan vauhtiin biisi ei nouse. Se esittelee kuitenkin Ephemeraldista uusia puolia: akustista kitaraa, monitasoista ilmaisua ja hieman mietitympää tarinankerrontaa. Nyt ei pelkästään vedetä kaasu pohjassa mutkia suoriksi, vaan viipyillään välillä ja katsellaan silmien eteen avautuvaa myrskyävää merta.

Kappale alkaa rauhallisella akkarin harjauksella, mutta koko soundipaletti nousee pian mukaan. Kokonaisuutta rakennetaan kuitenkin rauhassa ja tempoa vaihdellen. Päälle tämäkin biisi käy, mutta pysyy kaikkineen hieman paremmin aisoissa. Tuomiopäivän tunnelman annetaan myrskytä valtoimenaan erityisesti koskettimistossa, johon Ephemerald kovin vahvasti nojaa. Keskikohdan bridge-osuuden jälkeen kitara päästetään irti mukavaan sooloon, jonka jälkeen etualalle nousee jälleen koskettimien pauhu. Kitaran suurempi rooli olisi mielestäni juuri tähän biisiin istunut ja tehnyt samalla hentoa pesäeroa I Bear Fire -sinkkuun, mutta toimii se näinkin.

Laulusovitukset bändi on kyllä saanut niin nappiin vain voi. Sanat maalaavat lopun alun tunnelmaa, tavut istuvat rytmiin ja rytmi on miellyttävän soljuva. Karjumisen välissä kuuluvat Vesa Salovaaran tumman puhtaat laulut kuoro taustallaan tuovat jälleen mukavaa syvyyttä kokonaisuuteen. Kaikkineen Till The Sea Swallows Us Whole nostaa entisestään odotuksia tulevaa levykokonaisuutta kohtaan.

Toistan jo aiemmin sanomani: jos taso on tätä, Suomessa meillä on taas kyllä kova bändi tarjolla maailmalle.04.11.2017, Henry Lunabba
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
I Bear Fire
I Bear Fire
[ Digital ]
https://www.facebook.com/ephemeraldfin/ http://smarturl.it/ephemerald Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Soita Spotifyssa Lukukertoja : 1707
Palaa »