Kansitaide Trivium
The Sin And The Sentence
CD
[ Roadrunner Records ]

( 6+ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. The Sin And The Sentence
02. Beyond Oblivion
03. Other Worlds
04. The Heart From Your Hate
05. Betrayer
06. The Wretchedness Inside
07. Endless Night
08. Sever The Hand
09. Beauty In The Sorrow
10. The Revanchist
11. Thrown Into The Fire

Trivium-laulaja-kitaristi Matt Heafy on saanut kurkkunsa vuoden 2014 kyrvähtämisen jälkeen lopulta taas sen verran kuntoon, että hän voi puhtaiden laulujensa lisäksi myös rääkyä. Valitettavasti se ei pelasta yhtyeen kahdeksatta studioalbumia, The Sin And The Sentenceä. Ylipitkän (lähes tunnin kellottavan) albumin Akilleen kantapää ei ole laulu, vaan kappaleet joista ei jää kuulijan päähän oikein mitään.

The Sin And The Sentence on väärällään yhtyeelle tyypilliseen tapaan taidokkaasti soitettuja ja metalcoreksi/neo-thrashiksi turhankin kimurantteja biisiaihioita, joissa kaikki tarttuvuusosaston paukut on säästelty melodisesti laulettuihin kestosäkeisiin. Tämä ei tarkoita että biisit olisivat huonoja tai etteikö kitariffeissäkin huomattavaa melodisuutta olisi, mutta joka tapauksessa kappaleet olisivat kaivanneet rajulla kädellä virtaviivaistamista. Tuottaja Josh Wilbur olisi voinut kertoa floridalaisille, että biisien ei tarvitse lähennellellä (tai jopa ylittää) kuuden minuutin mittaa sanottavansa sanoakseen, sillä sen pakollisen tykkikertsin lisäksi neliminuttiseenkin biisiin saa mahtumaan kahden kitaristin soolot, kuten albumin napakin siivu, The Heart From Your Hate, todistaa. Vain fanit (ja Triviumin tapauksessa myös ehkä yleisössä olevat kitaristit) jaksavat odottaa melkein joka biisin punchlinea kolmen tapahtumaköyhän säkkärin ja parin breakdownin yli. Albumin pitemmistä kappaleista koko mittansa (5:27) mallikkaasti toimii vain blackmetallinkin muotokielestä ammentava äkäinen kaahaus Betrayer, kaikki muut pitkästyttävät jossain kohtaa. Liian moni biisi tämänkertaisessa tarjonnassa ei sisällä kertsinsä lisäksi nimeksikään tartuntapintaa. Yhdessä biisissä sitä todellakin piisaa, mutta silloin taas kaikilla väärillä tavoilla. Siitä tuonnempana.

Omalla tavallaan The Sin And The Sentence toki jatkaa Triviumin omaleimaisen venkoilun perinteitä jo muinaisten Ascendancyn ja The Crusaden alustamaan tyyliin, mutta samaan aikaan kappaleista on kadonnut särmä (nuoruuden into?) ja johdonmukaisuus, mitä korostaa varsinkin (Heafyn eittämättä roimasti vuosien saatossa teknisesti parantuneeseen) lauluun hiipineet emo-piirteet. Siis... mistä helvetistä pop-punk-balladilta kuulostavassa Endless Nightissä on muka kysymys?!?

The Sin And The Sentence ei välttämättä ole huonompi levy kuin näitä samoja virheitä tekevä yhtyeen tähän asti heikoin tekele, Vengeance Falls, mutta 10 minuuttia sitäkin pitempänä uutukainen ärsyttää vielä enemmän.03.11.2017, Mape Ollila
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Ember to Inferno: Ab Initio
Ember to Inferno: Ab Initio
[ 2CD ]
Silence In The Snow
Silence In The Snow
[ CD ]
Vengeance Falls
Vengeance Falls
[ CD ]
In Waves
In Waves
[ CD ]
Shogun
Shogun
[ CD+DVD ]
http://www.trivium.org/ https://www.facebook.com/Trivium/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta MORE MUSIC:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1648
Palaa »