Kansitaide CyHra
Letters To Myself
CD
[ Spinefarm Records ]

( 8½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Karma
02. Heartrage
03. Here To Save You
04. Muted Life
05. Closure
06. Letter To Myself
07. Dark Clarity
08. Holding Your Breath
09. Rescue Ride
10. Black Wings
11. Inside A Lullaby
12. Dead To Me

Tunnustan, noin 6–7 ensimmäistä kuuntelukertaa CyHran tuore debyytti lähinnä vitutti,  ja vieläpä suhteellisen ankarasti. Tuntui kuin In Flamesin nykylinjaa kritisoinut perustajajäsen ja ko. bändin koko tyylisuunnan luoja, Jesper Strömblad, olisi osoittanut tällä levyllä ennen kaikkea sen, kuinka vähän hän elää kuten opettaa. Letters To Myself on nimittäin monin verroin In Flamesin tuoreimpiakin levyjä kevyempi. Ensimmäinen sinkkulohkaisu, Karma, oli suorastaan ärsyttävän "amaranthemainen", eikä kokonaisuutta yksinkertaisesti voi genrettää kuin tarttuvaksi pop-metalliksi.

Onneksi ihmiset kykenevät muuttamaan mielipidettä, koska CyHra on kuitenkin onnistunut ujuttamaan varsin toimivan tekeleen kiiltävän pehmeän ja helposti lähestyttävän valtavirtaisen elektro-pinnan alle. Letters To Myself löytyy kuin löytyykin myös ikimuistettavia kitarariffejä, joilla esimerkiksi Jotun, Only For The Weak ja Reroute To Remain naulasivat In Flamesin ikuisiksi ajoiksi meikäläisen tähtikartastoon loistamaan.

Kelvon musiikin lisäksi levy tarjoaa suorastaan hellyttävän synkkää sielukkuutta lyyrisin keinoin. Kunnon syventymisellä teksteistä löytää mukavan keskustelukumppanin kenelle tahansa oman elämänsä kanssa eksyksissä olevalle. Levyn päätösraita, Dead To Me, vihaisine puheosuuksineen ja vahvoine lauluineen, nivoo tarinan hienosti yhteen: "I will come out stronger / and in the long run, a winner / over my greatest fucking enemies / you are all dead to me”. Tässä on juuri sopivaa sormenosoitusta epäilijöille, joita meiltä kaikilta varmasti elämästä löytyy. Runomitat ja ylevät vertauskuvat sikseen; tuskan ja kivun tunne välittyy levyltä voimaannuttavana, ja se on kuitenkin ainoa asia, millä on merkitystä.

Loppujen lopuksi ainoa asia, joka CyHran esimerkiksi juuri In Flamesin kovimmista levyistä erottaa, on Jake E:n pehmeä pop-laulu. Joka kuuntelukerralla se kuitenkin häiritsee vähemmän. Noin 15 kierroksen jälkeen voin jopa tunnustaa miehen oikeastaan laulavan aika helvetin hyvin. Päästyään Amaranthen kahden muun äänen katveesta omilleen heppu pääsee todella näyttämään, kuinka moitteettomasti häneltä lähtee niin powerballadijokellus Inside A Lullaby kuin astetta äkäisempi Letter To Myselfkin. Kenties kovin suoritus löytyy Holding Your Breath -kappaleesta, jonka korkeat osuudet nostavat äijän heavymaailman suurten kurkkujen liepeille.

Letters To Myself osuu ärsyttävässä tarttuvuudessaan niin napakymppiin, että siitä ei oikein millään tahdo päästä irti. Syvyyttä löytyy kuitenkin sen verran, että levy kestää ongelmitta useammankin kuuntelukierroksen. Klassikoksi se tuskin millään mittapuulla nousee, mutta mielipiteitä se varmasti jakaa. Niin taiteen tuleekin tehdä.  

 

 31.10.2017, Henry Lunabba
https://fi-fi.facebook.com/CyHraofficial/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta MORE MUSIC:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 2452
Palaa »