Kansitaide Marrasmaa
Kuolleiden ikuinen virta
CD
[ GSProductions ]

( 7 )
01. Bjarmia
02. Veden alle
03. Muisto tulevasta
04. Vuosituhansien pimeästä meidän lävitsemme ja eteenpäin

Marrasmaa on tamperelainen muusikkokaksikko, joka nimestään huolimatta ei operoi metallisen musiikin parissa. Duon musiikki on sekoitus perinnesoittimin tehtyä instrumentaalia ja ambientmaista tulkintaa. Kaipa sitä voisi tavallaan maailmanmusiikiksikin sanoa.

Edellinen kiinnekohtani yhtyeeseen löytyy vuoden 2014 Vaarain harmauden ylitse -demosta. Silloin kirjoittamani sanat pätevät hyvin myös tähän yhtyeen ep-henkiseen, neljän biisin esikoislevyyn. Pääosin kantelein, mutta myös kitaroin, shamaanirummuin ja rukouskulhoin loihdittu musiikki on kaihoisaa ja kaunista, ja etenkin hyvin tunnelmallista. Samalla musiikki on kuitenkin myös hyvin vähäeleistä ja luonnostaan taustalle jättäytyvää. Koukutonta ja tarttumapinnatonta.

Kuolleiden ikuinen virta on juuri tästä syystä helppoa kuultavaa, mutta tämän kaiken ansiosta siitä on vaikeampi syttyä suuremmin. Lopputulema muistuttaa eteerisemmän pelin tai elokuvan soundtrack-musiikkia, mikä ei ole huono asia, mutta levystä voi olla vaikea saada kunnollista otetta. Koska lauluja ei ole, fiilistely jää lähinnä kielisoitinten luomien kuvioiden varaan.

Levynä Kuolleiden ikuinen virta on kiinnostava, vaikka jättääkin lopulta hieman tyhjän tunteen. Varovaisen suosituksen levy joka tapauksessa ansaitsee.06.11.2017, Serpent
https://marrasmaa.bandcamp.com/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 774
Palaa »