Kansitaide Alltheniko
Italian History VI
CD
[ Pure Steel Records ]

( 7 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä!
01. Man on the Edge
02. Respect and Fight
03. Emblema
04. Waste of Time
05. Pain to Play
06. Denier
07. Like a Fake
08. Italian History VI
09. Propaganda

Kesto: 37 min.

Mitä yhteistä on Italian historialla (kuudennella osalla, ilmeisesti) ja 1990-luvun huonolaatuisella CGI-pääkalloniittirannekepitkäkynsihirvityksellä? Tämä on niitä kysymyksiä, joita vain on ehdottomasti kysyttävä tasaisin väliajoin, jotta vastaus, kaikessa monitahoisuudessaan, ei jäisi ilman kokonaisvaltaista vaikutusta minuuteen ja maailmankatsomukseen.

Piruilu sikseen, sillä italialainen Alltheniko on, edelleen, parempaa keskikastia, kun puhutaan perinteitä kunnioittavasta melometallista. Yhtyeen kuudeslevy Italian History VI on, kömpelöstä nimestään ja kannestaan huolimatta, ihan kelvollinen viritelmä, jota tuskin kukaan tolkuissaan oleva metallidiggari väittäisi erinomaiseksi kiekoksi. Biiseissä on enemmän ideaa ja parempi toteutus kuin monilla muilla vastaavilla yrittäjillä, joita etenkin Pure Steel Recordsin talliin on luikerrellut; kokonaisuutena levy on passeli, mutta ei enempää. Suhteessa moniin vastineisiin bändillä on jopa oma musiikillinen ilme – ihmeiden aika ei ole ohi.

Arvostelin yhtyeen levyn Fast and Glorious (2014) melkein kolme vuotta takaperin ja kaikki, mitä tuossa arviossa kirjoitin, pitää edelleen kutinsa: parempaa keskikastia olevaa melometalliräimettä. Tyylillisesti liikutaan lähellä 2000-luvun alkupuolen Ragea, joskaan ei yhtä laadukkaasti, kuten lienee sanomattakin selvää. Edellislevyn kiinnostavin kappale oli Saxon-laina Power & the Glory, mutta Italian History VI:llä ei ole ainuttakaan coveria eikä täten yksikään biiseistä ole yhtä hyvä tai ikimuistettava, vaikka päätösraita, vaivoin kaksi minuuttia kestävä Propaganda väläytteleekin blastbeatia ja äärimetallisempaa riffittelyä.

Muistin Allthenikon typerän nimen, kun aloin kuunnella Italian History VI:tä, mutta ainutkaan Fast and Gloriousin kappaleista ei muistunut mieleeni, eikä edes levyn nimi. Se kertoo paljon siitä, kuinka syvän jäljen yhtye musiikillaan jättää kuulijaan. Ihan viihdyttävää kuunneltavaa silti.01.11.2017, Aleksi Peura
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Fast and Glorious
Fast and Glorious
[ CD ]
http://www.alltheniko.it/ https://www.facebook.com/alltheniko/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 456
Palaa »