Kansitaide Devangelic
Phlegethon
CD
[ Comatose Music ]

( 8 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Plagued By Obscurity
02. Mutilation Above Salvation
03. Of Maggots And Disease
04. Malus Invictus
05. Abominated Impurity Of The Oppressed
06. Condemned To Dismemberment
07. Wretched Incantations
08. Manifestation Of Agony
09. Decaying Suffering
10. Asphyxiation Upon Phlegethon
11. He Who Sleeps (Morbid Angel Cover)
12. Abominated Impurity Of The Oppressed (Promo 2016)

Italialaisnelikko Devangelic johtaa aluksi harhaan. Danten Infernosta inspiraationsa saanut toinen täyspitkä levy sekä yhtyeen oma nimi viittaavat vahvasti blackmetalliin. Devangelic onkin sen sijaan puhdas death metal -yhtye ja vankasti kuolonmetallin brutaalissa päädyssä leimallisen amerikkalaisine soundeineen.

Phlegethon on kymmenen kappaleen armottoman kompromissiton järkäle missä murskaavaa paahtoa ja loputtomia kitarariffejä sekä temponvaihdoksia ovat pehmentämässä vain hidastempoinen ja synkeä kolmoskappale Of Maggots And Disease sekä välisoitto Wretched Incantations missä on haettu helvetin äänimaailmaa ja uhkaavaa tunnelmaa.

Muuten levy on enemmän tai vähemmän nopealla tempolla etenevää jyrinää klassiseen nuotti per isku -riffittelyyn nojautuen. Oikeastaan näin perinpohjaista käsittelyä ei ole tullut vastaan sitten Disgorgen (USA) viimeisimmän täyspitkän vuosikymmenen takaa. Soundi ja soittotyyli on siis vahvasti amerikkalaiseen brutaloon kallellaan eikä ainakaan siitä pysty mitenkään erottamaan yhtyeen kotimaata. Se on kuitenkin yhdentekevää, kun lopputulos on näinkin armotonta ja omassa lajityypissään hyvin tehtyä deathmetallia.

Yhden kitaran yhtye ei sooloile, ei irtoa tuplakitaramelodioihin, vaan riffittää, tykittää ja örisee voimalla läpi hieman liian ylipitkän levyn. Pienellä tiivistämisellä Phlegethonista olisi saanut vielä tiukemman, mutta hyvä se on näinkin. Suositellaan deathmetallinsa brutaalina nauttiville, muille tämä saattaa olla liian ehdotonta sulateltavaa.31.10.2017, Tuomo Hohtari
https://www.facebook.com/devangelic.official http://www.devangelic.com/store/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 827
Palaa »