Kansitaide Aegrus
Thy Numinous Darkness
CD
[ Saturnal Records ]

( 8 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Embodiment of Chaos
02. Call of Lucifer
03. Psalms of Satan
04. Thy Numinous Darkness
05. The Black Stream of Death
06. Dark Essence
07. Transcendence

Tämä vuosi on ollut hyvä black metalin suhteen yleisestikin, mutta erityisesti kotimaisen black metalin osalta. Clandestine Blazen, Rienauksen ja White Deathin rinnalle nousee loppuvuodesta vielä Aegrus, jonka toinen kokopitkä julkaisu, Thy Numinous Darkness, on osoitus lujasta ammattitaidosta ja taiten tehdyistä biiseistä.

Nopeatempoisesti käynnistyvä levytys jatkaa alkuvauhtinsa mukaisesti likimain läpi levyn. Riffit ovat melodisia, mutta sitäkin pahasisuisempia. Ilmassa on mustuuden ohella aimo annos aggressiota, joka täydentää levyn tunnelmaa hyvin. Vaikkei vertailu täysin kohdalle osukaan, levyssä on tietyiltä osin vahvasti samaa henkeä kuin vaikka Dark Funeralin tyylittelyssä.

Toisaalta Aegrus tuo mieleen jossain määrin Behexenin tai vaikka Satanic Warmasterin tapaiset laadun tekijät. Erityisen omaperäiseksi Aegrusin tyyliä ei voi luonnehtia, mutta tämän yhtye onneksi kompensoi kautta linjan tasavahvalla annilla.

Suurempia poikkeamia levy ei tee nopeatempoiseen melodiseen blackiin kuin parissa kohdassa. Vahvasti alkava The Black Stream of Death nimittäin jostain käsittämättömästä sisältää keskivaiheella pahan onnahduksen ennen kuin löytää takaisin ruotuunsa. Kokeilunomainen hetki ei ole pitkä, mutta tuntuu levyllä väkinäiseltä. Parissa kohtaa taas riffikäsi vetää vahvasti folkahtavuuden suuntaan, ei sentään kuitenkaan häiritsevissä määrin. Paras poikkeamista on kuitenkin Transcendencen kitarasoolo, joka hevimäisyydessään on mannaa korville.

Lopulta nämä poikkeamat ehkä jopa vahvistavat muuten yksioikoista tulkintaa. Kokonaisuuden sinetöi ohuenterävä äänimaailma, joka alleviivaa levyn norsecoremaista tunnelmaa. Kireä rääkylaulu taasen on yllätyksetön, joskin levyn tyylin huomioiden nappivalinta.

On vaikea keksiä Thy Numinous Darkness -levystä suurempaa valittamisen aihetta. Vaikkei siitä vuoden kärkilevyksi olekaan, ainakin Aegrus edustaa vuoden parempaa ilmaisua black metalin saralla.

 

 03.11.2017, Serpent
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Conjuring The Old Echoes
Conjuring The Old Echoes
[ MCD ]
Devotion For The Devil
Devotion For The Devil
[ CD ]
https://www.facebook.com/pages/Aegrus/179087988805250 https://soundcloud.com/aegrus-official Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 866
Palaa »