Kansitaide Cannibal Corpse
Red Before Black
CD
[ Metal Blade ]

( 8½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Only One Will Die
02. Red Before Black
03. Code of the Slashers
04. Shedding My Human Skin
05. Remaimed
06. Firestorm Vengeance
07. Heads Shoveled Off
08. Corpus Delicti
09. Scavenger Consuming Death
10. In the Midst of Ruin
11. Destroyed Without a Trace
12. Hideous Ichor

Cannibal Corpse on yksi maailman suosituimmista death metal -yhtyeistä ja tiettävästi yhä genren eniten myynyt sellainen. Eikä ihme, sillä yhtye on paukutellut menemään ensi vuonna täydet kolme vuosikymmentä ja sinä aikana julkaissut toistakymmentä stuodiolevyä plus live-, kokoelma- ja pienjulkaisut päälle. Tämän kaiken lisäksi yhtye on aktiivinen live-puolella, joten bändin vaikutukselta on ollut vaikea välttyä, jos on koskaan death metalille yhtään aikaansa uhrannut.

Floridalaisbändi ei ole kuitenkaan ollut se kaikkein tasalaatuisin yhtye uransa aikana, sillä välillä taso on notkahtanut tai yhtye muuten vain on päätynyt toistamaan itseään turhankin tylsästi. Mielipiteitäkin jakanut diskografia on kuitenkin osoittanut elpymistä viime vuosina ja tämän puolesta puhuu myös yhtyeen 14. levytys Red Before Black.

Kiekosta kuulee jo kauas, että kyse on veteraanisoittajien tekeleestä, sillä eri osatekijät ovat hienosti paikoillaan. Nopeatempoisella tykityksellä alkava levy laantuu varsin nopeasti keskitempoiseen kuritukseen, mutta vain nostaakseen kierroksia myöhemmin uudestaan. Tätä lainalaisuutta noudattaa koko tekele ja hyvä niin, sillä teos pitää kuulijan hyvin varpaillaan. Meno ei käy missään vaiheessa liikaa itseään toistavaksi, kun levynkäinen on rytmitetty suhteellisen kapean tyylilajin huomioiden sangen järkevästi.

Red Before Black edustaa kaikin puolin tuttua Cannibal Corpsea. Vuoroin murhataan kiireellä, toisinaan uhria taas sahataan maltillisen raskaasti. Hempeilyyn ei sorruta, eikä levy hitaimmillaankaan kuulosta miltään muulta kuin ehdalta death metalilta. Teknisyys on passelisti tasapainossa: miksikään Originiksi yhtyettä ei pääse sekoittamaan, jos ei nyt aivan luupäiseksi kahden soinnun protokuoloksikaan.

Tuotantopuoli on kauttaaltaan raskasta ja samalla kuitenkin selkeää ja erottelukykyistä. Vaikka kielisoittimet soivat paksusti ja järeyttä säästelemättä, Red Before Black ei muutu epäselväksi suttukalmaksi. Tämä on varmasti vaatinut työtä, sillä levy kuulostaa kovin alavireiseltä. Moni muu bändi on vastaavien ratkaisujen kohdalla ajanut metsään. Bassokitarakin erottuu tietyin kohdin hyvin, jos sitten joissain kohdissa katoaakin muiden instrumenttien taustalle.

Olennaista on toki sekin, että George "Corpsegrinder" Fisher pystyy yhä kurittamaan kuulijoitaan möräkällä äänellään. Kokoonpanon yhteenhitsautuvuuden kuulee levyltä, sillä bändi pelaa hyvin yhteen eri osa-alueilla.

Red Before Black on levyllisesti vahva ja lähes puutteeton julkaisu. Jos siltä jotain puuttuu, niin tiukempaa koukuttavuutta ja sellaista kerrasta turpaan -tason hittiä, kuten joku Hammer Smashed Face. Nämä ovat kuitenkin hyvin pieniä juttuja kokonaisuutta katsoessa ja sillä saralla tampalaisyhtye seisoo vahvoilla. Tällä saralla vuoden kovimmasta samassa genressä kilpailee nähdäkseni vain Cut Upin uutukainen, mutta muuten Corpse pyyhii lattiaa kilpaveljillään.03.11.2017, Serpent
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
A Skeletal Domain
A Skeletal Domain
[ CD ]
Torture
Torture
[ CD ]
Global Evisceration
Global Evisceration
[ DVD ]
Evisceration Plague
Evisceration Plague
[ CD ]
Kill
Kill
[ CD ]
http://www.cannibalcorpse.net/ https://www.facebook.com/cannibalcorpse Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1771
Palaa »