Kansitaide Spectrale

CD
[ LADLO Productions ]

( 7 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Andromede
02. Contact
03. Attraction
04. Landing
05. Magellan
06. Monocerotis Part1
07. Monocerotis Part2
08. ▲
09. Retour sur terre

Julkaisijastaan huolimatta Spectralen levy ei ole metallia tahi rokkia. Kyse ei oikeastaan ole folkistakaan, kuten joku media levyä luokitteli, vaan eräänlaisesta akustisesta instrumentaalitaiteesta. Ja sekin menee hieman pieleen, sillä vaikka levy rakentuukin pitkälti akustisen kitaran varaan, musiikki ei rajoitu siihen.

Jeff Grimalin sooloprojekti on nimittäin luonteltaan varsin ambivalenttia ambientia (ehem...) tai ainakin lähellä tätä määritelmää, sillä taustalla mehustelevat niin koskettimet kuin ajoin sähköisemmätkin kitarat. Kivijalkana toimii taituroiva näppäily, joka on lähinnä kaunista ja fiilistelevää kuin mitään muuta. Erilaisia sivusävyjä tuodaan koskettimilla, perkussioilla ja särökitaroilla – ja kuka tietää millä muilla äänilähteillä.

Luonteltaan ▲ on varsin kokeilevaa ja selkeästi enemmänkin itse soittajaa miellyttävää kamaa kuin helposti lähestyttävää taustamusiikkia. Vaikka soitanta on kaunista ja nyanssirikasta, sen kohtalo on jäädä enemmänkin eräänlaiseksi taustafiilistelyksi. Kun mukana ei ole minkäänlaisia lauluja, kosketuspinta levyn kanssa jää kitaroinnin ihmettelyksi. Monimuotoisuudessaan se kyllä tarjoaa paljon asioita ihmeteltäväksi, mutta silti levystä tuntuu ikään kuin puuttuvan jokin keskeinen musikaalinen kerros.

Kolmiolevy on pakattu upeaan digipakiin, joka vain korostaa levyn omaleimaisuutta. Kulta- ja valkosävyinen pahvikuorinen julkaisu on näyttävä ja pramea tapaus. Se ei kuitenkaan harhauta kuulijaa sen osalta, etteikö kyseessä olisi hieman lisäkerroksia kaipaava soundtrackmainen tapaus, josta on toisaalta helppo pitää, mutta joka toisaalta myös jättää kaipaamaan vielä jotain lisää. Siinä missä osa biiseistä on suoranaisesti onnistuneita, osassa häröily tuntuu vähän huolittelemattomalta.

Jos jotain, on Spectrale epätavallinen levytys lajissaan ja etenkin metallisemman musiikin julkaisijalle todellinen outolintu. Kannattaa kuitenkin tsekata, jos musamakuun mahtuu muutakin kuin silkkaa särökitaraa.04.11.2017, Serpent
https://www.facebook.com/spectrale.bx/ https://spectrale.bandcamp.com/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 605
Palaa »